Sindicalistul Marius Petcu a fost trimis in judecata de DNA

Dată publicare: 21-04-2011 15:48
Dată actualizare: 27-04-2012 04:02


Marius Petcu

Procurorii DNA l-au trimis astazi in judecata pe sindicalistul Marius Petcu. Acesta a fost arestat preventiv, dupa ce a fost prins luand mita 40.000 de euro.

Astfel, Petcu a fost trimis in judecata pentru "luare de mita, in forma continuata", potrivit DNA.

Procurorii au stabilit ca, in perioada septembrie 2009 - martie 2011, in calitate de presedinte al Federatiei Sanitas, Marius Petcu a primit de la administratorul unei societati comerciale sume de bani totalizand 1.398.400 lei. In schimb, Petcu urma sa atribuie acelei societati un contract de executie lucrari.

Stenograme din dosarul Petcu. Cum isi negocia mita liderul de sindicat

Banii au fost primiti in mod repetat, cate 87.400 lei lunar, o rata reprezentand aproximativ 20% din valoarea fiecarei situatii de lucrari decontate in cadrul contractului care avea ca obiect construirea "Centrului de educatie, perfectionare si recreere – Snagov".

De asemenea, in 1 februarie, Marius Petcu a primit, prin intermediar, de la aceeasi persoana denuntatoare, un imobil situat in statiunea Predeal in valoare de circa 535.165 lei. Marius Petcu: "Vila din Predeal nu este o vila, e o hruba". Vezi cum arata!

Scopul primirii acestui imobil a fost acela de a compensa unele transe din mita neplatite inca, cele aferente lunilor urmatoare, sau de a facilita obtinerea de catre aceeasi firma a unei lucrari viitoare, sustin procurorii DNA.

Sindicalistii il sustin. Marius Petcu ramane presedinte CNSLR-Fratia

Procurorii DNA i-au sechestrat averea lui Marius Petcu

 

Sursa: Pro TV

Tags: marius petcu, dna,


VIDEO PROTVPLUS.RO