Sindicalistii il sustin. Marius Petcu ramane presedinte CNSLR-Fratia

Ultima actualizare: 22-10-2012 17:25

Marius Petcu ramane presedintele CNSLR-Fratia, cu drept de semnatura. Colegii de sindicat sunt de parere ca acuzatiile de coruptie care planeaza asupra lui intra in categoria problemelor ce pot fi rezolvate.

Vestea buna primita astazi de Petcu vine dupa ce magistratii au decis sa il judece in libertate pentru luare de mita, cel putin pana la recurs.

Marius Petcu se afla in fruntea CNSLR Fratia din anul 2000. Colegii raman solidari cu el: "Noi procedam asupra prezumtiei de nevinovatie. Domnul Petcu este presedintele confederatiei si acum are o problema de rezolvat. Daca totul este bine, bineinteles ca domnul Petcu ramane presedinte''.

Pana atunci, Biroul operativ a transferat prerogativele
prim-vicepresedintelui Liviu Luca. In paralel cu aceasta decizie apar tot mai multe interceptari facute de procurorii anticoruptie. Acestia sustin ca Marius Petcu derula afaceri profitabile pe banii sindicatelor.

De pilda, casa din Predeal, potrivit autoritatilor, valoreaza 200.000 de euro si a fost cumparata pe trei sferturi de un intreprinzator. Acestuia Petcu i-a atribuit diverse lucrari. In realitate, se pare ca locuinta urma sa ii revina presedintelui CNSLR, mai exact sotiei sale, Claudia Petcu.

Stenograme din dosarul Petcu. Cum isi negocia mita liderul de sindicat

Omul de afaceri Dorin Scrieciu a fost inregistrat in timp ce dicuta cu Petcu despre aceasta casa. Tot procurorii anticoruptie anunta ca vila din Predeal ar fi fost subevaluata, lucru care reiese din alte convorbiri. Cea care a vandut casa ar fi facut o intelegere cu un notar caruia i s-ar fi dat de inteles ca sotia lui Petcu "ar vrea sa plateasca in asa fel incat sa nu fie luati maine-poimaine la intrebari ca ar fi luat vila la doua milioane de lei vechi".

Contactat telefonic, Marius Petcu a refuzat sa comenteze acuzatiile pentru a nu se considera ca incearca sa influenteze martorii din dosar.

Marius Petcu este acuzat de luare de mita de procurorii anticoruptie dupa ce a fost prins in flagrant cand primea de la Dorin Scrieciu 40.000 de euro, iar banii reprezentau doar o transa din mita pe care intreprinzatorul trebuia sa o dea ca sa construiasca pentru sindicatul SANITAS un centru de pregatire la Snagov.

Marius Petcu - "Regina" flagrantului


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO