Procurorii DNA i-au sechestrat averea lui Marius Petcu

Ultima actualizare: 25-10-2012 17:55

Surse citate de Mediafax au precizat ca anchetatorii ar fi pus sechestru asigurator pe aproximativ 400.000 de euro, suma pe care liderul sindical ar fi luat-o, ca mita, din 2009.

Decizia vine dupa arestarea preventiva de joi seara. Daca initial procurorii nu i-au convins pe magistrati ca Petcu reprezinta un pericol public, instanta suprema a hotarat contrariul.

Potrivit declaratiei de avere, familia Petcu are in proprietate 5 terenuri, 3 case, 10 conturi de peste 400 000 de euro. La toate s-ar adauga si vila din Predeal, in valoare de 200 000 de euro, despre care procurorii DNA sustin ca a sindicalistul primit-o mita.

Impreuna cu sotia sa, si ea tot angajata a sindicatului, Petcu a obtinut in 2009 venituri de peste 150 000 de euro. Au, insa, si o datorie de 180 000 de euro, scadenta in 2022.

Initial, procurorii l-au retinut pe lider pentru 24 de ore si apoi i-au cerut si arestarea preventiva, pe motiv ca: "Pericolul concret pentru ordinea publica rezulta din faptul ca inculpatul este o persoana care se afla in pozitia de lider sindical, iar prin comiterea unor fapte prevazute de legea penala, acestea pot duce la zdruncinarea grava a increderii opiniei publice".

Nu i-au convins, insa, pe magistratii Curtii de Apel: "Curtea retine ca pericolul pentru ordinea publica trebuie sa fie actual, in sensul de a impune, ca necesara, privarea, de indata, de libertate a unei persoane".

Asa ca au hotarat ca Petcu sa fie cercetat in libertate, dar sa nu paraseasca tara. Procurorii au atacat insa decizia la Curtea Suprema, care a decis in final arestarea liderului.

Asadar, judecatorii Curtii de Apel si cei ai Curtii Supreme inteleg diferit pericolul public.

Marius Petcu a mai fost audiat astazi inca o data de investigatorii sai.


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO