Sibiul s-a întors în timp. Povestea balului inspirat de vremurile Imperiului Habsburgic

20-05-2019 08:53


Un mare bal inspirat de vremurile apuse ale Imperiului Habsburgic a avut loc la Orlat, în judeţul Sibiu.

 

S-au împlinit 302 ani de la naşterea Arhiducesei Maria Theresa, iar petrecerea s-a ţinut într-un conac ce-i poartă numele.

Clădirea este construită deasupra fostelor ruine ale Regimentului Întâi Grăniceresc, care păzea graniţa Transilvaniei cu Ţara Românească.

După o luptă cu spade, toată suflarea balului s-a mutat în sala principală. Pe mese îi aşteptau o mulţime de preparate inspirate din bucătăria vieneză, dar şi bucate locale din Orlat.

„Avem prepeliţe care sunt făcute după o reţetă şi au gust deosebit. Mai departe avem un purceluş făcut a cuptor, purceluş de lapte foarte fraged", spune bucătarul.

Iar după ospăţul prelungit, domnii şi domniţele au ieşit pe ringul de dans.

Însă în ceea ce priveşte costumaţiile, nu toţi au reuşit să se încadreze în perioada în care a domnit împărăteasa Maria Theresa.

„La sugestia partenerului, într-o marchiză cu influenţe mai malefice, cam aurie ţinuta mea. Ținuta noastră e cam medievală”, spune o femeie.

„Împărăteasa Maria Teresa a domnit acum 300 de ani şi am dorit să dăm acestui local povestea de odinioară şi să relatăm în cele mai bune detalii: de la dans, mâncare, muzică, atmosferă şi să încântăm oaspeţii”, spune Carmen Siminie, gazda balului.

Cei care au participat la bal şi la masa festivă, au plătit 250 de lei de pesoană. Oaspeţii au fost premiaţi pentru cel mai bun costum, cel mai curajos prinţ şi cea mai frumoasă prinţesa.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO