Si-a cerut iubita in casatorie, chiar pe Bricul Mircea. Momente emotionante la revenirea tinerilor marinari romani


Ultimul update: Joi 06 Octombrie 2016 07:04
Data publicarii: Luni 03 Octombrie 2016 19:31
Categorie: Stiri actuale

Bricul Mircea a revenit luni acasa din marsul de instructie in Marea Egee. Timp de 40 de zile, tinerii marinari au vazut ce inseamna navigatia departe de bancile scolii!

Au trecut prin zile cu furtuna pe mare, si valuri uriase, dar si cu soare dogoritor. In final, 80 de cadeti, si elevi militari, romani si straini, si-au incheiat cu bine, instructia.

Nava scoala Mircea a acostat in portul Constanta astazi la ora 13.00. Bricul a traversat in 40 de zile Marea Neagra si marile interioare ale Mediteranei.

Bricul Mircea soseste dupa un mars de instructie in Marea Egee ce a durat aproape o luna. Nava a strabatut peste 1500 de mile marine si a facut escale in 3 porturi grecesti Rodos, Heraclion si Pireu. Mircea are la bord 159 membri, dintre care 59 de elevi de la scoala militara 29 de studenti de la Academia Navala Mircea cel Batran si 10 cadeti!"

Tian Xiang, un tanar student la o universitate maritima din Beijing a avut sansa sa navigheze o luna la bordul batranei nave.

Tiang Xiang, cadet: "E o experienta unica! Vasul scoala este diferit de cele din tara mea, este unul vechi, traditional, pe care poti sa inveti adevarata marinarie."

Marinarii nu vor uita insa niciodata ceremonia de botez, un ritual de care nimeni nu scapa.

Gabriel Moise comandant Bricul Mircea: "A fost o surpriza pentru ei, nu se asteptau, am facut botezul in a doua zi dupa plecarea din Creta, intr-o zi insorita, a fost foarte frumos."

Adrian Gropescu elev sergent : "Am fost botezat in stil marinaresc, un cocktail pe care l-am servit nu foarte gustos! Dupa care am primit destula apa!"

Valerica Negoita cadet: "Mi-au dat sa beau un cocktail dupa care apa cu furtunul, galeata…"

In timp ce unii isi amintesc cu placere taina botezului primit in largul albastru, altii si-ar dori sa uite momentele in care marea, deseori agitata, le-a cam dat batai de cap.

Madalina Apostolescu, elev scoala militara: Vremea a fost si buna si rea, am cativa colegi care au stat pe la puntea centru intinsi pentru ca marea a fost agitata."

Lavinia Bita elev caporal: "A fost la un moment dat agitata, eu am probleme, imi e rau de mare si au fost vreo doua zile in care nu am putut sa ma ridic mi-a fost foarte rau."

In cazul lui Bogdan cele 40 de zile l-au facut sa realizeze ca Alina este femeia alaturi de care vrea sa isi petreaca restul vietii. Asa ca de indata ce bricul a acostat la cheu marinarul si-a cerut iubita de sotie!

-Te asteptai la o cerere in casatorie?
-Nuuuuu !
-Inelul de unde l-ai cumparat?
-Din Heraklion, din port. In fiecare port in care ajungeam am vrut sa gasesc ceva frumos si colegele mele au zis ca e frumos!"

Nava scoala va intra acum intr-o revizie tehnica pentru ca la primavara sa preia alte grupe de studenti intr-o noua aventura.

 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO