Șeful Poliției sugerează că cei care au organizat prinderea lui Lepa sunt principalii responsabili


Ultimul update: Miercuri 05 Iunie 2019 11:02
Data publicarii: Miercuri 05 Iunie 2019 10:29
Categorie: Stiri actuale
Ioan Buda

Șeful Poliţiei Române, Ioan Buda, a sugerat marți că polițiștii care au organizat prinderea lui Ionel Marcel Lepa, individul care a ucis un polițist în Timiș şi a rănit un altul, sunt principalii responsabili pentru felul în care s-a terminat acțiunea.

Buda a spus că datoria unui polițist în cazul prinderii unui urmărit general este să se intereseze mai întâi de profilul acestuia, să vadă cât de periculos este individul, și abia apoi să acționeze.

Înrrebat de jurnaliști dacă ucigașul de polițiști, Marcel Lepă, avea un profil de infractor periculos, șeful Poliției Române a răspuns afirmativ.

Ioan Buda: ”Noi, zilnic, avem 17, 18 până la 20 de urmăriți general, care sunt reținuți. De la începutul anului până în prezent au fost reținuți 3800 de urmăriți general. Pentru fiecare urmărit general și pentru fiecare acțiune trebuie s-o pregătim într-un anumit fel. Pregătirea constă în: profilul urmăritului general și a modului de acțiune. ”

Reporter: Și aici n-a reieșit că ar fi un bărbat violent, care a stat mult timp prin închisori, care a evadat ..

Ioan Buda: ”Tocmai la acest lucru trebuiau să se gândească colegii mei. Să studieze profilul urmăritului general și în funcție de profilul urmăritului general au stabilit locația și trebuia să intervină conform procedurilor.”

Reporter: În principiu, când te duci acolo te gândești că îl și găsești și tocmai de aceea ar trebui să fii pregătit..

Ioan Buda: ”Da, bineînțeles, ei trebuia să fie pregătiți pentru această acțiune. Dar, repet, toate detaliile vi le dau la finalizarea anchetei. Deocamdată suntem cu colegul nostru, mâine va fi înmormântarea, vom participa la înmormântare. După înmormântare se va finaliza ancheta și vin cu detalii ”

(...)

Reporter: Conform bazelor de date, avea un profil al unei persoane periculoase?

Ioan Buda: ”Da.”

Șeful Poliției: Acţiunea de prindere a infractorului care a ucis un poliţist, organizată defectuos

 

Inspectorul general al Poliţiei Române, Ioan Buda, a declarat luni că intervenţia în cazul prinderii infractorului care a ucis un poliţist a fost organizată “defectuos”.

Duminică după-amiaza, un poliţist de 43 de ani a fost împuşcat mortal, pe raza localităţii timişene Izvin, în timp ce se afla într-o misiune de prindere a unui bărbat dat în urmărire naţională.

Agresorul înarmat a fugit, pentru prinderea acestuia fiind desfăşurată o operaţiune a poliţiştilor.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO