Seful Administratiei Judetene a Finantelor Publice din Buzau, acuzat ca ar fi divulgat detalii dintr-o ancheta penala


Ultimul update: Sambata 13 August 2016 03:14
Data publicarii: Miercuri 10 August 2016 16:42
Categorie: Stiri actuale

Acuzatii grave planeaza asupra sefului Administratiei Judetene a Finantelor Publice din Buzau.

Petrus Carcei este acuzat de procurorii DIICOT ca ar fi divulgat date secrete dintr-o ancheta penala unor persoane cercetate de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

Seful Finantelor ar fi ingreunat in acest fel cercetarile si a compromis interesele justiei, motiv pentru care a fost dus la audieri.

Fapta comisa de seful Finantelor Publice din Buzau a avut loc in urma cu doi ani. Petrus Carcei ar fi furnizat atunci informatii secrete dintr-o ancheta penala catre doua persoane din oras, care faceau parte dintr-o grupare infractionala organizata acuzata de spalare de bani, evaziune fiscala si obtinere frauduloasa de fonduri europene.

Datele confidentiale furnizate celor doi ar fi ingreunat cercetarile care ii vizau pe acestia si ar fi impiedicat tragerea lor la raspundere, sustin anchetatorii. Ca sa probeze acuzatiile pe care i le aduc sefului Finantelor Publice din Buzau, procurorii DIICOT au perchezitionat biorul acestuia si alte doua locatii din oras.

Investigatorii au ridicat mai multe documente, iar la final au decis ca doua persoane sa fie duse la audieri.

VIDEO PROTVPLUS.RO