Schimb de replici între fostul și actualul ministru al Turismului. ”Ne-a făcut de rușine”

Ultimul update: Miercuri 27 Iunie 2018 21:09
Data publicarii: Miercuri 27 Iunie 2018 20:08
Categorie: Actualitate

Scandal între fostul şi actualul ministru al Turismului, pe tema promovării României. Mircea Dobre îl numeşte pe succesorul său un „ministru zero" şi îi cere demisia, pentru că ar fi blocat Legea Turismului şi ar fi făcut angajări inutile.

Cel vizat, Bogdan Trif, va redeschide birourile de promovare externe închise de Dobre, va dubla numărul angajaţilor şi va deschide încă cinci birouri pe plan intern.

20 de de noi puncte de promovare vor fi înfiinţate în oraşe din întreaga lume. Iar fiecare centru va avea doi angajaţi, nu unul, cum se întâmpla înainte ca acestea să fie desfiinţate de fostul ministru al Turismului.

Bogdan Trif, ministrul Turismului: „Știți că în 2017 au fost închise, din punctul meu a fost o greşeală foarte mare. Dacă nu funcţionau, trebuiau să se ia măsuri în aşa fel încât să fie eficiente.”

Berlin, Roma, Viena, Londra, Varşovia, Moscova, Paris şi New York sunt birourile care au fost desfiinţate de fostul ministru al Turismului, care susţinea că aceste birouri externe au efectuat cheltuieli nejustificate, de 900.000 de euro. O treime din această sumă acoperea salariile celor opt angajaţi, iar restul deplasările.

Mircea Dobre: „Trebuie să ştie şi acest ministru zero că am luat acea decizie în 2017 datorită rapoartelor Curţii de Conturi, care spuneau că aceste birouri funcţionează în ilegalitate. Pentru că plecau bani publici pe conturile unor persoane fizice, care ulterior mai şi uitau să declare pe ce au cheltuit acei bani.”

Bogdan Trif, ministrul Turismului:Am observat că este cel mai frecvent critic al meu. Ce pot să îi răspund unui ministru care voia să promoveze Ministerul Turismului cu imaginea oii? El nu făcea diferenţa între Ministerul Agriculturii şi Ministerul Turismului. Ne-a făcut de ruşine în toată lumea.”

Fostul ministru îl acuză pe Bogdan Trif şi că a blocat Legea Turismului, dar şi că a creat peste 50 de posturi „pentru clientelă”, cum spune Mircea Dobre. Noul ministru dă, însă, asigurări că vor fi angajaţi doar profesionişti în posturile create.

Bogdan Trif: O să fie un concurs deschis, o să fie nişte criterii transparente, dar sănătoase, pe care le vom pune la punct cu cei de la MAE, ca să ne asigurăm că oamenii care ajung acolo sunt profesionişti şi ştiu să facă treaba.”

Pe lângă cele 20 de birouri externe, actualul ministru al Turismului va deschide încă 5 centre de promovare şi în România, în Bucureşti, Suceava, Harghita, Sibiu şi Bistriţa Năsăud.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Turiștii străini, atrași de frumusețea Bucovinei: „Ne-am oprit să adunăm afine”
Turiștii străini, atrași de frumusețea Bucovinei: „Ne-am oprit să adunăm afine”
VIDEO PROTVPLUS.RO
furt olanda tablou picasso
Cine ar fi pus la cale descoperirea "tabloului de Picasso" într-un sat din Tulcea. Anunţul făcut pe Facebook
Un liceu din Sighetu Marmaţiei, printre cele mai bune din Europa. Ce învaţă elevii
Străzile din mai multe orașe, transformate în gropi de gunoi. Obiectele aruncate de oameni
Prețul plătit de un șofer care a condus beat: „Mi-a marcat viața”
O ambulanță și 6 mașini au rămas înzăpezite pe un drum din Vrancea
Tribunalul București: Greva care a avut loc joi la metrou este nelegală
Accident Pitesti
Gestul care a dus la un accident în lanț, lângă Pitești
Un autocar s-a răsturnat pe DN 2, din cauza vitezei. 9 oameni au ajuns la spital
Vremea 19 noiembrie 2018. Prognoza pentru următoarele zile
Panică într-un tren de călători, după ce locomotiva a luat foc în mers
4 persoane, suspectate că le-ar fi vândut unor cadre didactice acte false
Augustin Lazăr, audiat de secția pentru procurori a CSM în urma cererii de revocare