Scandal sexual la Sfanta Parascheva. Pe cine ar fi hartuit in timpul pelerinajului un colonel de jandarmi din Iasi

12-10-2016 10:38

Curtea militara de apel Bucuresti trebuie sa puna punct unui scandal sexual.

Protagonist este un fost colonel de jandarmi din Bacau, care, exact in urma cu doi ani, la Praznuirea Sfintei Parascheva de la Iasi, in timp ce era in misiune, ca sef al dispozitivului de ordine publica, s-ar fi imbatat si ar fi inceput sa ii vorbeasca urat unei agente de la Politia de Frontiera. Ba chiar i-a facut propuneri indecente. Revoltata, femeia l-a reclamat!

Supranumit Zmeul de la Pungesti, pentru interventia in forta din decembrie 2013 impotriva protestatarilor din judetul Vaslui care au ocupat un drum national pentru a stopa exploatarea gazelor de sist facute de compania americana CheVron, - colonelul Nelu Popovici a scapat basma curata dupa acuzatiile celor care au avut de suferit.

Un an mai tarziu a fost implicat insa intr-un nou scandal care i-a adus acuzatiile de exercitarea abuziva a functiei in scopuri sexuale.

Zmeul de la Pungesti fusese trimis in misiune la Iasi, de Praznuirea Sfintei Parascheva, unde era seful dispozitivului de ordine publica. Intr-o noapte, spun procurorii militari din Iasi, s-ar fi imbatat si ar fi inceput sa ii vorbeasca urat unei agenete de la politia de frontiera. Ba chiar i-a propus sa intretina cu el relatii intime. Femeia s-a opus, si revoltata, l-a reclamat.

In prima instanta, colonelul a fost condamnat la 180 de zile de amenda, adica 18.000 de lei si obligat sa ii plateasca victimei daune de 10.000 de lei. Procurorii militari spun ca pedeapsa trebuie inasprita ba chiar colonelul trimis dupa gratii.

Curtea Militara de Apel ar putea lua o decizie in acest caz peste cateva saptamani. Protagonistul acestui scandal mizeaza insa pe achitare.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO