Scandal într-o șaormerie din București cu doi deputați PSD. „Băi, panaramă de om”

Ultima actualizare: 07-07-2020 22:46

Doi deputaţi PSD ar putea plăti un preţ uriaş pentru o șaorma, dar mai ales pentru felul nedemn în care au înţeles să se poarte.

Parlamentarii au intrat, după miezul nopţii, într-un restaurant de tip fast food din centrul vechi, fără mască de protecţie. Şi, deşi cei care asigurau paza i-au rugat insistent să respectate regulile, cei doi au devenit sfidători şi recalcitranţi. În aceste condiţii a fost chemată poliţia care a anunţat că i-a amendat pe parlamentari cu peste 3000 de lei fiecare.

”Arată-mi că lucrezi legal în România. Nu ți-e rușine, băi, panaramă de om?”

La două dimineaţa, Adrian Solomon şi Irinel Stativă, ambii deputaţi PSD, stăteau la coadă la un local din centrul vechi. Încă de la intrare, au fost rugaţi să-şi pună măştile de protecţie, însă parlamentarii au refuzat - după cum spun agenţii de pază. Adrian Solomon a intrat primul în saormerie şi a continuat să vocifereze, după cum se vede şi din imaginile surprise de camera de supraveghere. În câteva minute a apărut şi colegul său, Irinei Stativă. Tot neregulamentar.

Adrian Solomon, deputat PSD: „Eu încercam să mă înţeleg cu un turc care nu vorbea româneşte. Cetăţeanul era la casă, după un blindaj foarte solid din plastic, iar legea spune că dacă eşti singur şi e distanţa mai mare de 3 m, poţi să nu porţi mască. Când a mai intrat cineva, eu mi-am pus masca.”

Într-adevăr, şi în imaginile de pe camerele de supraveghere, se vede cum ulterior Adrian Solomon şi-a pus masca, dar avea doar gura acoperită, nu şi nasul. Agenţii de paza de la șaormerie au intrat după ei şi le-au cerut să respecte măsurile de siguranţă, potrivit legii, moment în care cei doi parlamentari şi-au ieşit din fire. Martorii susţin că deputaţii PSD le-ar fi spus şi poliţiştilor sosiţi la faţa locului că "nu îşi cunosc locul în ierarhie" şi că "oricum sunt plătiţi din banii lor".

Ciprian Romanescu, purtător de cuvânt Poliţia Capitalei: „Poliţiştii au luat legătura cu doi bărbaţi care au manifestat un comportament agresiv şi le-au adresat jigniri colegilor mei. În cauză, au fost sancţionat cu amenzi în valoare de 2.600 lei pentru adresare de injurii şi provocare de scandal în loc public. Cele două persoane au fost amendate în lipsă.”

Adrian Solomon, deputat PSD: „N-a fost decât o discuţie între nişte poliţişti şi nişte cetăţeni. Nu i-am jignit, discuţia era legată de faptul că abuzează nişte cetăţeni care vor să şi cumpere ceva de mâncare. Le-am spus că au trei luni de şcoală, asta nu e o jignire.”

Contactat de Ştirile PRO TV, deputatul Irinel Stativă susţine că - "În primul rând, eu purtam mască atunci când am intrat în local și nu am jignit pe nimeni cu atât mai puțin să înjur. Cât despre amendă, eu personal nu am fost amendat (cel puţin să mi se aducă la cunoștință) și chiar mai mult, am și întrebat dacă am făcut eu ceva și un domn polițist a spus că eu nu şi că nu au nimic cu mine. Dacă s-au răzgândit, acesta este un abuz".

În final, Adrian Solomon s-a ales cu o amendă de 1.600 de lei, iar colegul său - cu una de 1.000 de lei. Pe lângă cele două sancţiuni pentru perturbarea liniştii publice, amândoi au primit ulterior şi câte 2.000 de lei amendă pentru nepurtarea măştii. Sancţiunile au fost acordate în lipsă.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO