Scandal la vârful Poliției Române. Ce acuzații i se aduc lui Carmen Dan


Ultimul update: Luni 22 Aprilie 2019 19:58
Data publicarii: Luni 22 Aprilie 2019 18:22
Categorie: Stiri actuale

Săptămâna începe cu un scandal la vârful Poliției Romane. Cătălin Ioniță, fostul șef al Poliției Române, care conduce acum Direcția Generală Anticorupție, denunță grave abuzuri în MAI și anunță că va sesiza organele de urmărire penală.

Chestorul susține că numirile se fac pe ochi frumoși în minister, că îi este filată familia, iar el este amenințat pentru că ar fi refuzat să facă jocurile ministrului Carmen Dan, pe care o acuză fățiș de minciună. Cea din urmă s-a arătat întristată de acuzații și spune că nu se aștepta ca ofițerul „să-și pună uniforma în cap".

Cătălin Ioniță: "Nu mai acceptăm mizeriile, ne-am săturat de promiscuitate, lucrurile trebuie aduse la normalitate "

Declaraţia neobişnuită a şefului Direcţiei Generale Anticorupţie vine după ce făcuse deja un gest fără precedent.

Sub protecţia legii care îi apară pe angajaţii statului care semnalează ilegalităţi, şeful DGA, Cătălin Ioniţă, a dat publicităţii o scrisoare deschisă. În cele 5 pagini, chestorul denunţa abuzurile care s-ar petrece la vârful poliţiei şi o atacă pe Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, pe care o acuză, printre altele, de minciună.

În ianuarie 2018 Carmen Dan prezenta un raport din care reieşea că Ioniţă ar accepta postul de şef al Poliţiei Romane, deşi un alt document arata contrariul. Mihai Tudose, premierul de-atunci, a acuzat-o de minciună, dar pentru că n-a fost dovedită, şi-a dat demisia.

Acum şeful Direcţiei Generale Anticorupţie nu doar că îi confirma suspiciunile, dar spune că şefa ministerului de interne Carmen Dan i-ar fi cerut să distrugă documentul.

Cătălin Ioniţă susţine că ar fi fost supus unor presiuni să accepte funcţia, apoi să-şi dea demisia, că îi este filata familia şi constrâns să-i dea la o parte pe şefii de structuri declaraţi indezirabili, în timp ce pe alţii trebuia să-i promoveze, deşi nu au pregătirea necesară.

Reporter: "Credeţi că o să fiţi demis după asta?"
Cătălin Ioniță: "Îmi asum orice"

În replică, şefa de la interne, Carmen Dan, fără a răspunde punctual acuzaţiilor, s-a arătat întristată de criticile care i-au fost aduse.

Carmen Dan: "De ce vorbeşte tocmai acum, este o întrebare. Ce este trist pentru mine e ca un ofiţer de carieră, aşa cum spune, un ofiţer care invocă onoarea îşi pune uniforma în cap în modul acesta."

Chestorul Cătălin Ioniţă, în acest moment suspect într-un dosar DNA şi acuzat că şi-a plagiat lucrarea de doctorat, spune şi că a fost ameninţat cu aceste anchete tocmai pentru că nu ar fi acceptat să intre în jocurile care se făceau în minister.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

FULLSCREEN
Scandal la vârful Poliției Române. Ce acuzații i se aduc lui Carmen Dan
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO