Scandal la spital, dupa decesul unei femei de 90 de ani. “Fiica ne-a spus ca medicii au reusit sa-l salveze pe Cotabita"


Ultimul update: Luni 05 Iunie 2017 07:18
Data publicarii: Vineri 02 Iunie 2017 22:07
Categorie: Stiri actuale
medici operatie

Decesul unei femei in varsta de 90 ani, la Unitatea de Primiri Urgente de la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi, a starnit scandal intre membrii familiei si medici.

La un moment dat, batrana a facut stop cardio-respirator in UPU. Zeci de minute medicii au incercat sa o readuca la viata, dar inima batranei nu a reinceput sa bata, potrivit bzi.ro.

Medicii au fost nevoiti sa declare decesul si sa dea vestea membrilor familiei care asteptau pe holul UPU. Rudele le-au cerut medicilor sa le arate ca batrana a fost conectata la aparate si sa le demonstreze ca au facut tot posibilul sa o salveze.

Diana Cimpoesu, sefa UPU-SMURD de la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi: "Nu am inteles atitudinea membrilor familiei. Pacienta avea 90 de ani si nu a mai putut fi salvata, dupa ce a facut stop cardio-respirator. Toti pacientii beneficiaza de resuscitare in momentul in care fac stop cardio-respirator. Toti pacientii beneficiaza de tratamente de specialitate, indiferent de starea de sanatate, de varsta.”

Reprosurile familiei indoliate i-au socat pe medici.

Diana Cimpoesu: “Fiica ne-a spus ca medicii au reusit sa-l salveze pe Cotabita si noi n-am putut sa o salvam pe mama de 90 de ani. Au venit si au verificat daca mama a fost conectata la aparate. O asa lipsa de intelegere din partea familiei nu am vazut. Am mai intalnit situatii, la UPU, in care membrii familiei ne-au spus ca era bine daca mai traia cateva zile ca ar mai fi luat o pensie. Poate despre asa ceva era vorba si in acest caz, pentru ca astfel nu imi explic de ce familia nu a inteles ca mama, la 90 de ani, nu a mai putut fi salvata."

Sursa: BZI

VIDEO PROTVPLUS.RO