Comentariul postat de elevul care a declanșat scandalul de la un colegiu din Buzău. Ce riscă


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 02 Noiembrie 2018 12:42
Categorie: Stiri actuale

Scandal de proporţii la colegiul ''Bogdan Petriceicu Hașdeu'', din Buzău. Un licean de clasa a XI-a este la un pas de a fi exmatriculat după ce şi-a exprimat părerea pe un grup de socializare al elevilor despre profesoara de desen.

Adolescentul a postat un videoclip în care femeia îmbrăcată sumar interpretează o melodie. Cea în cauză a cerut consiliului profesoral exmatricularea băiatului care prin gestul său a generat un potop de comentarii.

Săptămâna viitoare comisia de profesori ai colegiului din Buzău va analiza din nou situaţia acestui elev după ce în urmă cu câteva zile mai bine de jumătate dintre profesori au comdamnat gestul său şi au votat pentru exmatricularea lui din şcoală cu nota 2.

Postarea a apărut pe un grup de facebook al elevilor din acest colegiu şi a generat câteva zeci de comentarii. ,,Colegiul B.P. Hajdeu este liceul în care este interzisă purtarea bărbii şi a părului lung dar unde preda una dintre cele mai luminate minţi ale sistemului de învăţământ, aceasta struto-camila a artei care se zbate între vocaţia de a cânta şi de a desena", este comentariul elevului aflat la un pas de exmatriculare care a supărat comisia de dascăli şi mai ales profesoara de desen.

Vineri, femeia nu a vrut să comenteze această situaţie.

Andrei Voicu, elev: "Comentariul a fost postat pe grupul Hajdeului, un grup al elevilor şi erau numai versuri ale dnei. professor oarecum citate! Nu mi s-a spus ce reguli am încălcat şi mi-am cerut scuze pentru acest gest."

Adolescentul a fost propus spre exmatriculare, iar o comisie a colegiului a stabilit excluderea lui cu nota 2.

Elena Voicu, mama lui Andrei: "Mi se pare o decizie nedreaptă şi părerea mea este că el nu a încălcat nici un punct din regulamentul şcolar al liceului."

Postarea lui Andrei a stârnit un potop de comentarii pe reţeaua de socializare din parte colegilor lui.

Laurenţiu Țelepuș, directorul şcolii: "Sper că relaţia lui cu şcoala ştiind că o anumită manifestare a comportamentului lui a lăsat de dorit în cee ace priveşte relaţia sa cu şcoală. Din moment ce s-a ajuns să se discute se presupune că este încălcat regulementul şcolar de altfel nu aveam de ce să declanşăm această procedură."

Decizia nu este definitivă! Urmează că la o nouă şedinţă membrii comisiei să supună votului această problemă.

Ce s-a intamplat cu elevii din Gaesti care ascultau manele si injurau o profesoara in timpul orei
Cum s-a razbunat un elev pe o profesoara care i-a spus sa-si tunda parul. A fost exmatriculat pentru pozele publicate cu ea
VIDEO PROTVPLUS.RO