Scandal la Circul Globus. Angajatii protesteaza fata de demiterea sefului lor, iar Gabriela Firea sustine ca este hartuita

Ultima actualizare: 19-01-2017 07:29

Angajatii Circului Globus au protestat, luni, la sediul din Parcul Circului, fata de demiterea directorului Victor Coman de catre primarul general al Capitalei Gabriela Firea, dupa incendiul de la adapostul in care erau tinute mai multe animale.

Acestia l-au sustinut pe Victor Coman si spun ca nu i se poate imputa izbucnirea incendiului de la adapostul in care erau tinute unele animale ale circului, acesta nefiind un motiv de a fi demis.

"Fara drept de apel, ne vrem directorul inapoi. Este un om care merita acest lucru si nu merita sa se ajunga aici..." - spune o angajata.

Cei nemultumiti sustin ca in ultimii 20 de ani acesta a fost singurul manager care a facut modernizari. Numai din vanzarile de bilete de anul trecut, Circul Globus ar fi realizat incasari de peste un milion de euro.

Responsabilii ar fi investit si in grajdurile din soseaua Petricani, unde erau cazate animalele pensionate, desi spatiul nu era in administrarea circului.

Victor Coman, fost director al Circului Globus: "Am facut acoperisul, ca ploua prin acoperis peste oameni si animale. Nu s-au putut face investitii acolo, pentru ca spatiul respectiv nu apartine circului Gobus. Aprobarea este la Primarie din 2015..."

Angajatii spun ca animalele ucise de incendiu ar fi trebuit cazate langa circ, insa spatiul in care stateau acum cativa ani a fost retrocedat proprietarului. Asa au primit de la primarie grajdurile din soseaua Petricani.

In plus, directorul demis a declarat ca a incercat sa plaseze animalele penisonate la gradinile zoologice, insa doar cea din Brasov a preluat 4 dintre ele.

Edilul a anuntat, vineri, ca l-a demis pe managerul Circului Globus, Victor Coman, pentru ca el trebuia sa asigure adaposturi corespunzatoare animalelor care au murit in incendiu.

Unsprezece animale, intre care doi tigri, au murit in urma incendiului din 12 ianuarie, de la un adapost al Circului Globus, pompierii reusind sa salveze alte peste 20 de animale, intre care tigri, camile si ponei.

Per de alta parte, primarul Gabriela Firea spune ca a fost amenintata si hartuita, dar nu isi retrage decizia de demitere a directorului Circului Globus

Firea a precizat ca Victor Coman o persecuta sa il puna din nou director, apreciind ca acesta este “un caz patologic” si precizand ca va propune ca toti managerii sa dea un test psihologic inainte de a ocupa aceste functii.

In privinta faptului ca la Circul de stat Bucuresti am demis managerul in urma incendiului in care au murit 11 animale si puteau sa moara si oameni, nu imi retrag decizia, in ciuda tuturor presiunilor si amenintarilor primite din partea domnului director si a sustinatorilor sai. Nu reactionez pozitiv atunci cand sunt amenintata, hartuita, cand primesc mesaje noaptea, atat de la director, cat si de la sustinatori. Nu a fost in stare sa asigure conditii minime decente pentru ingrijitori si animale. Ce trebuie sa se mai intample ca acel om sa inteleaga ca nu mai poate continua. Nimeni nu s-a nascut si nu a mostenit acele functii de la familiile lor. Ma gandesc serios sa fac plangere la politie pe baza hartuirii la care am fost supusa”, a declarat, luni, Gabriela Firea, potrivit News.ro.

Primarul a precizat ca Victor Coman “nu a facut nimic” ca sa asigure un loc potrivit pentru acele animale.

“Nu a facut nimic (directorul Circului Globus, n.r.). I-am demonstrat ca, in doua zile, am gasit deja locatii pentru o parte din animale si astazi ma intalnesc cu un ONG cu reputatie, care ne va sprijini gratis pentru a gasi locuri si pentru celelalte animale pensionare. Acum ameninta pe toate cararile si ma persecuta pentru a-l pune din nou director. Cred ca este un caz patologic. Voi propune ca toti managerii sa dea un test psihologic pentru a ocupa aceste functii. Este incredibil sa fii un om echilibrat psihic si sa ai astfel de reactii”, a mai spus Firea.

Primarul general a precizat ca va fi organizata o conferinta de presa pe tema demiterilor din ultima vreme, de la Circul Globus, Spitalul Colentina si RATB.

Reprezentantii municipalitatii au precizat ca activitatea Circului Globus va continua, iar angajatii nu vor fi afectati de demiterea lui Victor Coman.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 25 Octombrie 2021

45:59
Alt Text!
UFC
Nicolae Negumereanu vs. Ike Villanueva

10:19
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!