Scandal intre romi si un executor judecatoresc. "O sa chemam si pe prietenii nostri, o sa fim aici 2000 cu pari si topoare"

Ultima actualizare: 01-07-2016 01:00

A fost scandal mare marti intr-un cartier din Targu Jiu, unde un executor judecatoresc a venit sa evacueze mai multe familii de romi.

Oamenii au ocupat abuziv cu ani in urma cateva terenuri care intre timp au fost castigate in instanta de adevaratii proprietari. Desi pamantul nu le apartinea, romii si-au ridicat pe el palate care conform sentintelor ar trebui demolate.

Executor judecatoresc: "Deschideti poarta!"
Romi: "Cum sa deschidem, sa vina proprietarul."
Executor judecatoresc: "Daca nu e proprietarul si nu deschideti dupa ce v-am somat vom deschide cu forta."

Zeci de luptatori de la antitero din Craiova au ajuns special la Targu Jiu pentru a-i tine la distanta romii nervosi. Acestia au fost instiintati ca marti trebuie sa plece de pe terenurile pe care le-au ocupat abuziv imediat dupa '90.

Romi: "Dati-ne banii, cat valoreaza casa si va lasam sa o demoleze."
Reporter: "Cat va cer pe pamant?"
Romi: "Opt miliarde cere. Pai de unde sa-i dau eu 8 miliarde, 800 de milioane, cum se spune, pe bani noi."

Dumitru Lata: "Noi am zis sa trecem la comun acord, sa platim numai cat este sub casa, terenul de sub casa, restul sa-si ia pamantul, sa si-l inchida si sa-l ia. La casa cum se ajunge apoi. Pai la casa platim o poteca cat sa intram numai in casa, iar restul sa-si inchida pamantul si sa si-l ia."

Tot cei in culpa se plang ca pretul unui metru patrat de teren a crescut de la 7 euro cat era inainte de criza, la 60 de euro.

Ion Mihai, consilier pe probleme ale romilor, Primaria Targu Jiu: "Daca pretul va fi exorbitant, povestea ramane tot asta - incurcata - nu se poate altfel."

Deocamdata, romii au mai primit un ultim ragaz, de o saptamana. Daca nu vor ajunge la o intelegere cu proprietarii, vor fi evacuati. Auzind aceste lucruri, unii au trecut la amenintari:

Mihai Istrate: "O sa chemam si pe prietenii nostri tigani din cartierul Obreja si o sa fim aici 2.000 cu pari si topoare, sa vina jandarmeria din trei judete. O sa ajungem la Haga."

Dragos Ivanovici, executor judecatoresc: "Hotararea prevede lasarea in deplina proprietate si linistita posesie a imobilului teren, desfiintarea constructiilor de pe teren, fiind autorizat creditorul sa demoleze pe cheltuiala debitorilor, daca acestia nu se conformeaza."

Jandarmii si executorul judecatoresc vor reveni la Targu Jiu peste o saptamana, daca partile nu se inteleg pana atunci.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO