Scandal în Cîmpeni. Copacul anului 2018 în România, toaletat cu drujba. VIDEO

Ultima actualizare: 28-03-2019 16:49
DRUJBA, COPAC, CAMPENI,
Facebook

Un copac care a participat la competiția „Arborele European al anului” a fost toaletat cu drujba de către reprezentanții primăriei din Câmpeni, spre nemulțumirea localnicilor care au făcut scandal.

”Platanul falnic”, intrat în cursa pentru „Arborele European al anului”, a fost toaletat cu drujba de către reprezentanții primăriei din Cîmpeni.

O femeie care a  încearcat să ceară explicații a fost amenințată de către viceprimărița din localitate, care i-a transmis ”Vă jur că vă lovesc telefonul și vi-l arunc”, relatează Alba24

Copacul a suferit o transformare drastică după intervenția cu drujba. Platanul a fost premiat în data de 19 martie de către Parlamentul European de la Bruxelles întrucât s-a aflat printre finaliștii competiției ”Tree of the Year Europe 2019”.

Copacul a câştigat competiţia naţională, organizată în perioada 3 octombrie – 23 octombrie 2018, după ce a primit primit cele mai multe voturi online.

Arborele din Câmpeni a devenit un fel de simbol al oraşului. În trecut, oamenii îşi dădeau în trecut întâlnire ”la platan”.

Administraţia locală ar fi intenţionat să îl taie pentru că afecta lucrările de modernizare a clădirii casei de cultură a oraşului.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO