Un nou scandal s-a iscat marti noapte, intre hingherii din Bucuresti si cei care se opun sa fie stransi maidanezii de pe strazi, cata vreme instanta a suspendat normele legii animalelor fara stapan.

Iubitorii de animale s-au strans marti seara la sediul central al Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor, la fel ca in ultimele saptamani, ca sa protesteze. Nu vor ca hingherii sa mai adune cainii de pe strazile Capitalei. La caderea intunericului, masinile ASPA au iesit la vanatoare de maidanezi, iar voluntarii i-au urmarit in trafic. I-au ajuns din urma la Centrul Comercial Europa. Acolo a izbucnit scandalul. "Au capturat inca o data, ilegal, un catel si noi am impiedicat si am chemat sa sesizam aceasta infractiune, pentru ca este o infractiune", spune o femeie.

Dubele hingherilor au fost blocate minute in sir, iar politistii si jandarmii se straduiau sa-i calmeze pe toti. In cele din urma, cei implicati in scandal au ajuns la sectia 19 de politie. Acolo, iubitorii de animale au numarat cainii capturati de hingheri.

Cativa kilometri mai departe, in cartierul Colentina, a avut loc o tamponare in trafic intre aceiasi protagonisti. "In timp ce circulam pe banda mea de mers, duba ASPA a incercat sa ma depaseasca ca sa ajunga in fata mea si efectiv a trecut pe langa mine, nu a pastrat regulamentar distanta si mi-a zgariat masina", reclama o femeie.

Aceste scene s-au petrecut la nici 24 de ore distanta de ultimul incident violent petrecut intre iubitorii de animale din Capitala si Razvan Bancescu, unul dintre sefii autoritatii. Imaginile filmate de un amator arata ca a fost nevoie de interventia agentilor de la Rutiera pentru calmarea spiritelor. In urma schimbului de pumni, trei persoane au ajuns la spital.

"Am depus plangere impotriva agresorilor si o sa vorbesc cu avocatii, sa vad in ce masura puteam depune plangere si la acest gest intentionat de a ne accidenta. Ii nemultumeste foarte tare ca au inceput sa dispara cainii din Bucuresti si nu mai au materie prima pentru traficul pe care l-au facut pana acum", sustine Bancescu.

Acesta a depus plangere pentru loviri si alte violente si distrugere, iar anchetatorii au decis si amendarea a trei persoane, inclusiv a lui Bancescu, cu cate 200 de lei pentru tulburarea linistii si ordinii publice.

Iubitorii de animale spun ca normele de aplicare a legii privind ridicarea cainilor fara adapost au fost suspendate de o instanta de judecata. Asta inseamna, sustin ei, ca niciun caine nu ar mai trebui luat de pe strazi. Insa Primaria Capitalei sustine ca legea este in vigoare, chiar si fara norme si, in baza ei, hingherii pot ridica maidanezi si ii pot duce la adaposturi.