Scandal urias intre asociatiile de nevazatori. S-au filmat unii pe altii cu camera ascunsa in timp ce "mergeau cu viteza"
A inceput un scandal imens intre asociatiile de nevazatori. Membrii uneia dintre ele ii acuza pe presedintii alteia ca au pus pe picioare cu ajutorul unor medici si functionari corupti o retea de certificate false de nevazator.
Lucrurile au mers pana acolo incat cei care au pornit razboiul i-au filmat cu o camera ascunsa pe rivali in timp ce merg pe strada, in viteza. Cei incriminati sustin ca sunt nevinovati.
Imagini surprinse cu camera ascunsa
Autor: Ia uite ce repede merge. Cica-i orb!
Imaginile - prezentate de Grupul de Initiativa pentru Reformarea Asociatiei Nevazatorilor - il arata pe Vasilica Ilies, presedintele Asociatiei Nevazatorilor din Galati. Acesta, potrivit acuzatorilor, n-ar trebui sa se deplaseze fara insotitor. La fel si colegii lui de la filiala Braila, Daniela Iotu si de la filiala Bucuresti, Constantin Tomina.
Potrivit legii, persoanele cu probleme de vedere incadrate in grad de handicap grav pot zari pana la cel mult 2 metri, au dificultati majore de orientare in spatiu si sunt dependente total sau partial de un asistent. Cum se apara cei care se considera calomniati?
Vasilica Ilies, presedenti ANR Galati: "Intr-un grad de handicap grav, poti sa numeri degetele un metru. E normal sa vezi si omul pe strada la un metru daca vezi degetele?"
Daniela Iotu, presedinte ANR Braila: "Am certificat de nevazator de cand aveam 10 ani. Am dezlipire totala de retina. Nu m-am imbolnavit ieri."
Constantin Tomina, presedinte ANR Bucuresti: "La intuneric si la semintuneric nu vad asbolut deloc. Ziua cand este lumina, pentru ca am anumite repere formate in locuri pe care le cunosc, ma pot deplasa si singur."
Reprezentatii Grupului de Initiativa pentru Reformarea Asociatiei Nevazatorilor merg si mai departe. Spun ca cei pe care i-au demascat au reusit prin intermediul unor medici si functionari corupti sa ajute la eliberarea unor certificate false ca sa obtina cit mai multe cotizatii si subventii de la stat.
Valeriu Borsan, Grupul de Initiativa pentru Reformarea ANR: "Ii pot ajuta sfatuindu-i sa mearga la medici jucand acest teatru al nevazatorului care nu poate fi demontat. Medicii, fiind mana in mana cu aceste persoane, le aproba acele certificate de handicap."
Cei acuzati se simt nedreptatiti si spun ca isi vor cauta dreptatea in instanta.
Tudorel Tupilusi, presedintele ANR: "Asociatia nevazatorilor nu se implica in astfel de practici. Au adus acuze grave. Ii actionam in judecata."
Grupul de Initiativa pentru Reformarea Asociatiei Nevazatorilor cere autoritatilor sa verifice toate certificatele de handicap acordate in ultimii ani.