Asociatia Nevazatorilor, acuzata ca a "inchis" ochii. Cum au devenit 40.000 de oameni orbi in acte, pentru ajutoarele sociale


Ultimul update: Joi 28 Ianuarie 2016 07:04
Data publicarii: Luni 25 Ianuarie 2016 18:16
Categorie: Stiri Sociale

Cel putin 40 zeci de mii de oameni care au certificate de nevazator vad in realitate foarte bine. Asta sustine Grupul de Initiativa pentru reformarea Asociatiei Nevazatorilor din Romania.

Cativa dintre membri sai, persoane cu deficiente de vedere, au intrat luni in greva foamei, in fata Ministerului Muncii. Ei le cer oficialilor sa verifice toate certificatele de handicap acordate in ultimii ani.

Satui de nedreptati, protestatarii au stat ore intregi, in frig, in fata Ministerului Muncii. Refuza sa mai manance pentru ca, spun ei, nu mai suporta umilinta si coruptia din sistem.

George Bratu: "Disperarea m-a dus in aceasta situatie sa initiez greva foamei, ca semn de protest fata de totala nepasare a asociatiei nevazatorilor, cat si a autoritatilor"

Cei ca George lupta pentru dreptate si spun ca, in Romania, din 106.000 de nevazatori, inregistrati oficial, cel putin 40.000 sunt perfect sanatosi. Au certificate false obtinute pe spaga si primesc ajutoare fara sa aiba dreptul, cu ajutorul unor doctori corupti si a unor functionari mincinosi, sustin protestatarii.

Valeriu Borsan, grupul de initiativa pentru reforme in ANR: "Este o cifra foarte mare si exista cazuri multiple demonstrate in presa scrisa sau chiar vizuala. Chiar la ProTV un sat intreg din iasi."

Intr-adevar StirileProTV v-au aratat in 2012 cum jumatate din orbii din comuna Prisecani din Iasi vedeau fara probleme.

Protestatarii acuza acum Asociatia Nevazatorilor din Romania, organizatie de utilitate publica, de netransparenta si vor sa stie cum au fost cheltuiti banii proveniti din subventii sau donatii.

Sefii Asociatiei Nevazatorilor au respins acuzatiile.

Mihai Dima, Asociatia Nevazatorilor din Romania: "Exista rapoarte din care reiese faptul ca acesti bani au fost cheltuiti corect si legal.”

Oamenii spun ca vor veni in fata Ministerului Muncii sa protesteze in fiecare zi de la ora 10.00 pana la ora 17.00. Au anuntat ca nu vor iesi din greva foamei pana cand autoritatile nu ii vor baga in seama.

Pavel Lungu: "Vom sta atata timp cat vom vedea o buna intentie."

Oficialii din Ministerul Muncii nu au dorit sa comenteze situatia.

VIDEO PROTVPLUS.RO