Investitia care ii scoate pe nevazatorii din Arad din izolare. Un soft ii ajuta sa foloseasca usor un calculator

Ultima actualizare: 29-06-2015 07:05

O asociatie de caritate din Arad ii ajuta de acum pe nevazatori sa foloseasca un computer.

Printr-un soft special, ei vor putea sa aiba acces la orice informatie, folosind doar 4 taste si comenzi vocale. Investitia de pana acum s-a ridicat la aproximativ 10 mii de euro, bani proveniti din donatii. Iar la final vor mai fi investiti alti 50.000 de euro. Dar 500 de nevazatori vor primi apoi acasa calculatoare pe care a fost instalat gratuit acest sistem si vor avea acces la universul internetului.

Deja de cateva saptamani, zeci de nevazatori din Arad folosesc acest soft care i-a scos din izolare. Oamenii pot acum sa acceseze o baza de date cu mii de carti online, posturi de radio, ziare si alte informatii care le erau pana acum inaccesibile.

Utilizatorii spun ca programul face foarte usoara folosirea unui computer.

Ana Antonela, utilizator: "Este un program foarte bun, ne ajuta sa avem acces la ziare, are si un curs de tastatura care sa ne ajute pe viitor, e foarte usor de utilizat chiar daca suntem incepatori."

Ovidiu Homone, utilizator: "Programul e simplu si bun, pentru ca putem accesa informatii, avem si o biblioteca cu carti, este si cursul valutar, ne largeste orizonturile."

Pentru ca acest proiect sa functioneze, cei care au computere pe care nu le mai folosesc, pot sa le doneze asociatiilor de nevazatori pentru ca softul special sa poata fi instalat.

Florin Atimut, presedinte Asociatia de Nevazatori Arad: "Selectia o facem in primul rand daca nu au avut pana acum posibilitatea sa foloseasca un computer, ca sa poata realiza toti cei care au calculatoare folosite si vor sa le doneze ca pot sa o faca spre asociatia noastra."

Ladislau Boros, initiatorul proiectului: "Foarte multi nevazatori nu au acces la informatii si sunt izolati, noi am vrut sa oferim posibilitatea sa utilizeze informatii. Pentru asta, recuperam si calculatoare de la persoane fizice si instalam softul si le donam gratuit."

Asociatia de caritate vrea ca pana la terminarea proiectului, peste 500 de computere sa aiba instalat acest soft si sa fie donate apoi nevazatorilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO