Scandal cu epoleti la DNA: Generalul Ioan Sarbu il acuza de hartuire pe generalul Gabriel Oprea. De unde a pornit totul

Ultima actualizare: 19-09-2015 06:51

Fostul comandant al Spitalului Militar Central din Bucuresti, generalul Ioan Sarbu, a ajuns miercuri dimineata la Directia Nationala Anticoruptie.

El este suspectat de activitati ilegale pentru vremea cand era si seful directiei militare din Ministerul Apararii Nationale.

Generalul Ioan Sarbu a plecat de la sediul DNA fara sa faca declaratii in fata procurorilor, chiar daca este suspectat ca - atunci cand a fost comandantul spitalului militar central Carol Davila din Capitala - ar fi achizitionat in mod abuziv un aparat de reconstructie dentara in valoare de 200.000 de euro, dar care n-a fost utilizat nici macar o data de medicii militari.

Sarbu sustine ca nu din vina lui n-a fost folosit, ci pentru ca asa au decis cei care i-au urmat la conducerea spitalului. Pe de alta parte, el nu s-a ferit sa-l atace pe generalul Gabriel Oprea, pe seama caruia pune aceasta investigatie.

"Aceasta hartuire se datoreaza faptului ca mi-am permis, poate nepermisul curaj din punctul de vedere al lui Gabriel Oprea, sa-i fac o sesizare privind plagiatul acestuia. Initial, a dat de acolo de sus din inaltul scaun al domniei sale un comunicat ca Sarbu este un conflictual si ca, uite, m-am sesizat fara ca eu sa am dreptate. Insa, de data recenta, societatea civila, dupa cum ati luat act a venit si l-a dezvaluit pe domnul Gabriel oprea, precum ca a plagiat." - a declarat generalul Ioan Sarbu.

El sustine ca este nevinovat si ca tot ce se intampla acum ar fi rezultatul unei invidii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO