Șase migranți au dispărut de la bordul unei nave, în portul Constanța, deși erau păziți de polițiști


Ultimul update: Joi 21 Noiembrie 2019 17:35
Data publicarii: Joi 21 Noiembrie 2019 12:56
Categorie: Stiri actuale

Șase migranți algerieni au reușit să dispară de la bordul unei nave, deși polițiștii de frontieră au anunțat că vaporul este în permanență supravegheat.

Patru dintre algerieni au fost prinși pe un câmp aflat între localitățile Valu lui Traian și Basarabi. Însă despre doi dintre fugari nu se știe deocamdată nimic.

Cei care au semnalat dispariția migranților au fost chiar marinarii de la bordul navei Nordic Barents.

La ora 3 și 10 minute, polițiștii de frontieră au fost sesizați că cei șase algerieni au dispărut din încăperea în care erau cazați. Autoritățile au dat alarmă în port, dar nici urmă de migranți.

Ciudat este că polițiștii de frontieră susțîn că ultima verificare făcută la bordul navei s-a petrecut cu jumătate de oră înaintea dispariției, iar la scara navei a fost în permanență o patrulă.

Anchetatorii bănuiesc că cei șase migranți au reușit să fugă de pe navă folosindu-se de una dintre paramele cu care este legat vaporul.

Au coborât într-o zonă fără iluminat public și apoi au reușit să iasă din Portul Constanța.

Polițiștilor le este greu de crezut că echipajul navei nu a sesizat prezența celor șase pe punte și tocmai de aceea marinarii sunt cercetatati pentru complicitate.

Cert este că patru dintre migranți au fost capturați în această dimineață la 20 de kilometri de Constanța, iar ceilalți doi au fost dați în urmărire locală.

Cei șase migranți nu aveau voie să coboare pe teritoriul României și ar fi trebuit să-și continue călătoria alături de echipajul navei până în China.

VIDEO PROTVPLUS.RO