Sase frati din Botosani, in pericol sa arda in casa. Mama copiilor, gasita beata intr-un sant: “Fiecare mai bea un pahar”

Ultima actualizare: 07-06-2015 07:01

Caz revoltator la Botosani, unde mama a sase copii a fost gasita beata si confuza intr-un sant, in timp ce casa ii luase foc.

Femeia habar nu avea daca cei mici sunt in pericol de moarte: anchetatorii au aflat ca, lasati singuri in casa, fratii s-au jucat cu niste chibrituri, au aprins in spatele casei niste haine si au provocat incendiul.

Locuinta a ars in intregime, iar asistentii sociali au deschis o ancheta si ar putea sa ii ia pe copii in regim de urgenta.

Reporter: Copiii erau singuri acasa toti ?
Femeie: Nu stiu.
Reporter: Erau singuri acasa?
Femeie: Da!

Cand a izbucnit incendiul, tatal copiilor era cu vitele la pascut, iar mama a fost gasita de politisti intr-un sant- beata si incapabila sa rosteasca ceva coerent. Cand au vazut flacarile, vecinii au alertat imediat pompierii.

Panica a fost si mai mare pentru ca unul dintre copii, in varsta de 4 ani, nu era de gasit, iar oamenii se temeau sa nu fie in locuinta care deja ardea. Abia dupa o ora, localnicii au rasuflat usurati: baiatul fusese vazut pe ulita satului.

Primarul din comuna sustine ca familia este in atentia serviciilor sociale de mai mult timp si inspectorii de acolo chiar ar fi vrut sa ii ia pe cinci dintre copii in asistenta maternala, insa parintii s-au impotrivit de fiecare data.

Constantin Bulboaca, tatal copiilor: "Eu plec de dimineata pana la ora 10 seara. Un om de pe strada mi-a spus sa vin ca imi arde casa."

Reporter: Erau singuri?
Tatal copiilor: Nu stiu. La amiaza cand am trecut pe acasa, era cu ei. Poate o fi plecat dupa ce am plecat si eu de acasa.

Joi, mama copiilor a declarat ca, in ciuda celor afirmate de vecini dar si de cei de la Protectia Copilului, nu bause, de fapt, nimic.

Liliana Bulboaca, mama copiilor: "Nu eram deloc bauta. Eu, cand am vazut ca arde casa... Poate am mai baut cateodata! Fiecare mai bea un pahar. Credeti ca barbatul meu nu bea?!"

Pompierii au reusit sa stinga flacarile in mai putin de jumatate de ora.

Asistentii sociali cunosc situatia acestei familii de trei ani si spun ca in urma unor sedinte de consiliere, femeia ar fi renuntat la bautura pentru o perioada scurta.

Lacramioara Maxim, asistent social DGASPC Botosani: "A acceptat un tratament specializat. Dupa un an, situatia a revenit la fel cum era inainte, nici in prezent nu poate sa stopeze consumul de alcool."

Cinci dintre copii sunt minori, iar cel mai mic are 2 ani. Joi reprezentantii Directiei de Protectia Copilului i-au luat pe toti in regim de urgenta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO