Sapte membri ai gruparii "Scara Rulanta", arestati pe banda de Politia Romana. Cum ii jefuiau pe germani, in magazine. VIDEO

Hoti

 Sapte membri ai unei grupari intitulate "Scara Rulanta", care au furat peste un milion de euro din buzunarele germanilor aflati la cumparaturi in supermarket-uri, au fost prinsi, in mai multe tari europene, cu ajutorul Politiei Romane.

Potrivit unui comunicat al Politiei Romane, la data de 18 septembrie 2015 au fost demarate investigatiile intr-un caz complex, denumit "Scara Rulanta", privind o grupare infractionala formata din sapte persoane, initiata in Iasi, pentru a comite furturi din buzunare in incinta supermarket-urilor din Germania. Banii erau apoi transferati in Romania, prin servicii de transfer online, imediat dupa savarsirea faptelor, prejudiciul ridicandu-se la peste un milion de euro.

Prin cooperarea Politiei Romane - Directia de Investigatii Criminale cu autoritati judiciare din Europa, prin intermediul EUROPOL, s-a reusit prinderea tuturor celor sapte membri ai gruparii.

Astfel, la nivel european, a fost declansata o actiune ENFAST, cu scopul de a localiza si aresta persoanele respective, actiune la care au participat echipele FAST (serviciile de urmariri) din Germania, Romania, Italia, Franta, Spania, Austria si Portugalia.

Citește și
telefon
Sistemul care ar trebui sa ne scape definitiv de virusii de pe internet. Statul roman anunta ca va fi gata in 2019
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

La data de 26 octombrie 2015, au fost emise de catre autoritatile judiciare germane mandate europene de arestare impotriva celor sapte membri ai gruparii.

In urma cooperarii directe intre echipele FAST implicate, la data de 1 decembrie 2015 a fost facuta prima arestare. Primul dintre banuiti a fost prins, in urma unei actiuni, in Madrid, Spania.

Au urmat apoi si ceilalti membri ai grupului. in urma unei operatiuni desfasurate de Politia Romana, in colaborare cu autoritatile din Spania, un altul a fost prins, la doua zile, tot in Madrid. La data de 4 decembrie 2015, alti doi au fost arestati in Iasi.

Al cincilea banuit a fost arestat in Kiefersfelden - Germania, la data de 3 februarie 2016, in urma unui control la frontiera.

Celelalte doua persoane din grupare, un barbat si o femeie, au fost prinse de politistii romani, in Iasi, la data de 29 aprilie 2016.

Operatiunea "Scara Rulanta" este un succes, prin cooperarea dintre Politia Romana si autoritatile politienesti din tarile europene, reusindu-se, intr-un interval de timp scurt, arestarea, in tari diferite, a tuturor celor sapte membri ai gruparii, banuiti de furturi din buzunare din strainatate.

ENFAST (European Network of Fugitive Active Search Teams - Reteaua Europeana a Unitatilor de Cautare Activa a Urmaritilor) inglobeaza toate structurile nationale de "Urmariri", pentru a realiza o cooperare mai stransa intre statele membre ale Uniunii Europene in ceea ce priveste localizarea, arestarea si predarea persoanele urmarite in baza mandatului european de arestare.

Reteaua ENFAST a devenit operationala la data de 1 octombrie 2012, fiind finantata prin fonduri europene accesate de catre Politia Belgiana.

ENFAST este o retea informala de contacte si un grup de cooperare, in toate aspectele legate de gasirea si arestarea urmaritilor international.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Doi frati din Iasi declara cu tarie ca isi urasc mama.
Doi frati din Iasi declara cu tarie ca isi urasc mama. "Aducea acasa cam 100-200 de milioane pe saptamana"

 Lumea lor este plina de infractori, alcoolici, dependenti de droguri ori mame minore, victime ale traficului de carne vie.

Sistemul care ar trebui sa ne scape definitiv de virusii de pe internet. Statul roman anunta ca va fi gata in 2019
Sistemul care ar trebui sa ne scape definitiv de virusii de pe internet. Statul roman anunta ca va fi gata in 2019

Adio conturi blocate, date furate si bani pierduti. Este mesajul statului roman pentru toti infractorii cibernetici.
 

Unul dintre cei mai cautati infractori romani se bronzeaza in Bolivia si rade pe Facebook de autoritati:
Unul dintre cei mai cautati infractori romani se bronzeaza in Bolivia si rade pe Facebook de autoritati: "Fraierii cad mereu"

Cautat in toata lumea, un roman condamnat la 5 ani de inchisoare pentru clonare de carduri se bronzeaza linistit in Bolivia si posteaza pe Facebook fotografii cu viata de lux pe care o duce.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.