Saptamana Mare, sarbatorita cu lacrimi in ochi pe strazile din Oradea. Scena drumului spre Golgota

Ultima actualizare: 03-05-2013 07:05

In saptamana patimilor, o trupa de actori din Oradea a pus in scena actul rastignirii lui Iisus, chiar pe strazile orasului!

De la soldatii romani si comandantul lor, Pilat din Pont, pana la mironosite si mama lui Iisus, culminand cu insusi Mantuitorul totul a fost interpretat cat se poate de real.

Spectacolul i-a impresionat pana la lacrimi pe credinciosi. Desi totul a fost doar o reprezentantie dramatica, va avertizam ca urmeaza imagini care va pot afecta emotional.

Chiar daca aceste imagini au fost dure si greu de urmarit, pentru ca reamintesc de umilintele la care a fost supus Mantuitorul in drumul spre Golgota, sute de credinciosi, dar si curiosi s-au strans in piata din centrul orasului ca sa le urmareasca. Actorii au intrat atat de bine in pielea personajelor, incat spectatorii au fost impresionati pana la lacrimi.

" - Dumnezeu sa fie laudat ca numai asa imi tremura si oasele in mine...nu am vazut asa ceva in viata mea. Asa o fost, Domnul Iisus cand l-au rastignit. Au arat aici la toata lumea sa vada ce o suferit Domnul Hristos pentru ei"

Denumita generic Drumul Crucii, procesiunea a avut drept scop reamintirea calvarului la care a fost supus Mantuitorul si sacrificiul suprem pe care l-a facut pentru omenire.

In aceasta saptamana, scena patimilor va prinde viata si in Arad, Deva, Hunedoara si Timisoara.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO