Sanctiuni pregatite pentru taximetristii din Capitala care refuza clientii si sunt nepoliticosi. Reportaj cu CAMERA ASCUNSA

Ultima actualizare: 17-03-2017 07:20

Taximetristii din Bucuresti care refuza clientii, le vorbesc urat sau nu sunt imbracati decent ar putea ramane fara atestat.

Masura face parte din noul regulament al taximetriei din Capitala, la care lucreaza in prezent autoritatile locale si Confederatia Operatorilor si Transportatorilor. Soferii de taxi nu vor mai avea voie sa injure la volan atunci cand au un client, ori sa poarte pantaloni scurti si slapi. Urmariti un material realizat si cu o camera ascunsa.

O plimbare cu taxiul prin Bucuresti poate fi o aventura cu final nu tocmai placut, dupa cum arata o filmare facuta marti. Am mers la Gara de Nord pe la pranz si am incercat sa luam un taxi spre Primaria Sectorului 1. O cursa considerata scurta pentru Bucuresti, de obicei refuzata de taximetristi. Pentru a-i indupleca pe soferi, reporterul le-a spus ca are o problema la picior.

"Pai de ce va mai urcati la mine in masina, treceti strada, mergeti pe stradute si ajungeti.
Sunt bolnav, am fost operat la picior."

"Pana la Primarie iti iau 10 lei.
Pai imi luati 10 lei pe o cursa de 5 lei? Dublu?

Asemenea scene sunt acum la ordinea zilei. In viitor refuzul ii va costa scump pe taximetristi.

"Da am patit sa imi fie foarte rau incat nu puteam sa ma tin pe picioare si mi-a spus ca nu merge decat intr-o directie anume. Obraznici, cu chef de glume proaste."

Satui de zecile de reclamatii venite zilnic din partea clientilor, reprezentantii Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania au facut un nou regulament. Soferii nu vor mai avea voie sa refuze clientii. In plus, pe timpul verii nu vor mai purta slapi si pantaloni scurti, iar limbajul va trebui sa fie unul decent. Cei care incalca legea vor fi sanctionati initial cu amenzi cuprinse intre 1.000 si 5.000 de lei. Dar ar putea sa ramana si fara autorizatie.

In prezent, toate reclamatiile pot fi facute prin e-mail sau la numerele de telefon 021.302.15.15, la Primaria Capitalei sau 0372.743.999, la Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati. Initiatorii acestui regulament, care se va afla in dezbatere publica pana in aprilie, vor ca sesizarile sa fie rezolvate eficient.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO