Salvamarii din Mamaia au deschis sezonul estival prin deja cunoscutul concurs de sporturi nautice, desfășurat la baza de antrenament din Constanța.

Peste 80 de copii, turiști și echipe sportive s-au întrecut pe lacul din Parcul Tăbăcăriei în curse de caiac, stand-up padle, canoe sau bărci cu rame.

Cu mic cu mare, participanții la concursul de sporturi nautice și-au depășit emoțiile și s-au avântat în largul lacului, cu speranța că vor ocupa un loc pe podium.

Viorel Niță, participant: "Ne simțim bine, o zi frumoasă, toate-s bune".

Reporter: "Cine este să spunem comandantul echipajului?".

Viorel Niță, participant: "Sper să fiu eu".

Cursele au fost organizate atât pentru amatori, turiști sau copii, cât și pentru echipajele de profesioniști.

Gabriel Culea, șef serviciu salvamar Mamaia: "Foarte mulți copii din Constanța, foarte mulți turiști din București sunt. Au venit echipe special să participe la acest eveniment".

Răzvan Marinescu, instructor sporturi nautice: "Ne dorim să promovăm sporturile nautice în ideea de a profita de potențialul uriaș pe care îl are România din punct de vedere nautic".

Turiștii au asistat la exerciții simulate de prim ajutor şi la prezentarea echipamentelor de salvare de ultimă generație, care vor putea fi văzute pe plaja din Mamaia începând cu acest sezon estival.

Serviciul salvamar Mamaia și-a început activitatea, duminică dimineață, pe plajele din stațiune. Salvatorii vor fi prezenți la datorie până în toamnă.