O clipa de neatentie a dus la moartea unei fetite din Buzau. S-a ascuns sub rotile unei basculante fara s-o vada soferul

07-05-2014 19:10


Accident cumplit intr-o localitate din Buzau. O fetita de 1 an si 3 luni a murit, strivita sub rotile unei basculante. A iesit din curte intr-un moment de neatentie si s-a ascuns sub rotile unui vehicul oprit pe strada.

La scurt timp, soferul s-a urcat la volan si a pornit, fara sa stie ca cineva se afla sub masina. A aflat de tragedie doar dupa ce un prieten l-a sunat sa-i spuna ca a ucis un copil. Ca intr-un destin absurd, tatal fetitei si-a pierdut si prima sotie intr-un accident.

Inainte de accident fetita se juca prin curte, in timp ce parintii lucrau in gospodaria lor din comuna Lipia, judetul Buzau. Doua elemente esentiale au condus la nenorocire: copila a fost lasata nesupravegheata cateva minute, iar poarta era deschisa. A iesit pe strada, fara ca cineva sa o vada, a intrat sub un camion oprit in fata casei si s-a ascuns acolo.

Soferul de pe basculanta nu a vazut-o, s-a urcat in cabina - dupa ce a schimbat cateva vorbe cu un localnic - si a pornit motorul. Acela a fost momentul cand viata fetitei a fost curmata brusc.

"A stat exact in partea dreapta. Nu am vazut nimic, nimic, a iesit intr-o fractiune, va dati seama. Daca nu l-au vazut nici parintii care erau in curte, femeile care erau in curte. Si eu nici nu am realizat ce s-a intamplat, m-am pus in miscare", a spus Cristinel Poteca, soferul camionului.

Barbatul a revenit la locul accidentului doar dupa ce un cunoscut l-a sunat sa ii spuna ca ar fi ucis un copil.

"Omul asta era stationat acolo, vorbea cu altcineva si copilul a iesit din curte la roata, nu avea cum sa il vada. Am auzit tipete si cand am iesit am vazut copilul", a spus un martor la evenimente.

Localnicii au chemat imediat o ambulanta dar, din nefericire, pentru fetita nu se mai putea face nimic.

"Copilul era decedat. Nici o sansa", a declarat Marian Burlan, asistent al Serviciului de Ambulanta Buzau.

Dupa tragedie, parintii au vrut sa se razbune pe sofer. L-au atacat cu pietre si numai interventia politistilor l-a salvat. Oamenii legii nu pot spune deocamdata cine se face vinovat de tragedie.

"S-a deschis un dosar penal pentru fapta de ucidere din culpa", a spus inspector principal Remus Necula, Politia Rutiera Buzau.

Vecinii spun ca parintii isi iubeau enorm fetita si nu stiu cum au scapat-o din ochi. Acum cinci ani tatal ei a mai trecut printr-o tragedie: si-a pierdut prima sotie tot intr-un accident de masina.

VIDEO PROTVPLUS.RO