Ministerul Sănătăţii s-a răzgândit în doar o lună. Pragul de admitere la Rezidenţiat se schimbă din nou
Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei au aprobat marţi, prin ordin comun, o măsură care permite intrarea în Rezidenţiat a unui număr cât mai mare de tineri medici.
Măsura a fost luată având în vedere necesitatea acoperirii cât mai multor posturi şi locuri în special în domeniile deficitare: medicină de familie, medicină de urgenţă, ATI.
Potrivit unui comunicat transmis marți de Ministerul Sănătăţii, s-a decis scăderea pragului minim de promovare de la 65% la 60% din punctajul maxim realizat, la fel ca în anii anteriori.
Punctajul maxim realizat la sesiunea de Rezidenţiat din domeniul medicină a fost de 936 puncte, iar punctajul minim de promovare, conform baremului iniţial de 65%, este de 608 puncte.
În această situaţie, ar fi putut alege un loc sau un post în specialitate maxim 3.696 candidaţi din cele 4.327 locuri disponibile.
„Pregătirea din timp a unui număr suficient de specialişti reprezintă o prioritate a politicii de resurse umane a Ministerului Sănătăţii. Tinerii medici trebuie să aibă după absolvire un loc de muncă asigurat, iar pacienţii din România să beneficieze de îngrijire din partea generaţiilor viitoare de specialişti” a declarat, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, citat în comunicat.
Anul trecut pragul a fost de 60%, iar în octombrie 2023, când a fost aprobată metodologia de concurs, creșterea pragului de admitere la Rezidențiat a fost de la 60% la 65%, conform unui comunicat publicat pe legislatie.just.ro. Acum, la o lună distanță, pragul este iar de 60%.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: medici, romania, legislatie, rezidentiat,
Dată publicare:
21-11-2023 20:41