Ruinele clubului Bamboo din Mamaia, pericol public. Proprietarul, obligat să le ridice


Ultimul update: Luni 11 Noiembrie 2019 17:54
Data publicarii: Luni 11 Noiembrie 2019 17:00
Categorie: Stiri actuale

La trei luni de când clubul Bamboo din nordul staţiunii Mamaia a fost distrus de un incendiu puternic, anchetatorii au terminat investigaţia în teren, iar ruinele clădirii au început să fie îndepărtate.

Autorităţile au decis să-i impună proprietarului localului să dezafecteze structură metalică pentru că devenise un pericol public şi se putea prăbuşi oricând. Între timp, informaţiile de la pompieri au ajuns la procurori.

Mormane de fier vechi au rămas în locul clubului Bamboo din staţiunea Mamaia după incendiul petrecut pe 13 august.

Autorităţile au decis că ruinele clubului Bamboo din Mamaia au devenit pericol public mai ales că urmează sezonul furtunilor la Marea Neagră, iar resturile de aici pot fi luate de vântul puternic. Tocmai de aceea mormanele de resturi şi scheletul metalic trebuie să dispară din această zonă cât mai repede.

Autorităţile şi administratorii localului nu au avut voie să intervină până în momentul în care anchetatorii nu au finalizat investigaţia de la faţa locului.

George Szekely, şeful Poliţiei Locale Constanța: „La solicitarea poliţiei locale prin direcţia generală poliţia locală serviciul disciplina în construcţii reprezentaţii clubului au iniţiat activitatea de curăţenie şi igienizarea locului întrucât acesta devenise un real pericol pentru persoanele din ona şi cei care accesau zona respective."

În incendiul din club, nimeni nu a fost rănit, însă câţiva angajaţi au fost nevoiţi să sară pe geam. Focul a mistuit tot clubul.

Ana Maria Stoica, purtător de cuvânt ISU Dobrogea:„Reprezentanţii din cadrul inspectaratului pentru situaţii de urgenţă Dobrogea al jud Constanța au desfăşurat o anchetă care a stabilit la final cauza probabilă a incendiului ca fiind flacăra deschisă la un aparat de gătit lăsat nesupravegheat. În urma incediului clubul a ars în proporţie de 100%."

Administratorii clubului au fost amendaţi atât în 2017, cât şi în 2018,  pentru că nu aveau autorizaţie de securitate la incendiu.

Incendiu puternic la un cămin social din Timișoara. 48 de persoane evacuate
Incendiu la Penitenciarul Rahova, unde este închis și Liviu Dragnea. Patru polițiști, la spital
Incendiu uriaș la o stație sortare a deşeurilor din Râmnicu Valcea. VIDEO
FULLSCREEN
Ruinele clubului Bamboo din Mamaia, pericol public. Proprietarul, obligat să le ridice
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO