Romanul care ar fi furat diamante de peste 5 milioane de euro in Franta a fost arestat. Avocat: "A fost un simplu postas"

Ultima actualizare: 15-01-2018 17:30

Romanul din Prahova, banuit ca ar fi furat 2 diamante si 2 inele in valoare de peste 5 milioane de euro dintr-un magazin de bijuterii din Franta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Suspectul ar fi dat lovitura impreuna cu doi cetateni sarbi, apoi ar fi impartit prada, sustin anchetatorii romani.

Individul a recunoscut o parte din acuzatii, spune avocatul sau. Cazul este cercetat si de autoritatile franceze.

Individul din Prahova, arestat preventiv sambata, ar fi dat lovitura colosala la sfarsitul anului trecut, ajutat de doi sarbi.

Anchetatorii sustin ca faptasii ar fi impartit prada - cele doua inele si doua diamante in valoare de 5.2 milioane de euro, furate dintr-o bijuterie din Franta. La roman ar fi ajuns un inel si un diamant.

Georgescu Adrian, avocatul suspectului: "Sunt acuzatii care, in parte, au fost recunoscute, insemnand ca din bunurile sustrase din Franta nu s-au pastrat doua bunuri, ci un singur inel. Diamantul a ramas in posesia celorlalte persoane implicate in aceasta sustragere."

Potrivit procurorilor DIICOT Ploiesti, nu este exclus ca suspectii sa fi actionat la comanda cuiva.

Georgescu Adrian, avocatul suspectului: "El a fost un simplu postas. Ideea a fost a cetatenilor sarbi, manopera de savarsire a acestei fapte la fel."

Jaful spectaculos seamana izbitor cu un scenariu de film: la magazin, romanul a pretins ca este un evaluator de diamante si, intr-un moment de neatentie al angajatilor, ar fi schimbat bijuteriile vizate cu replici.

Romanul este acuzat de constituirea de grup infractional organizat si furt calificat. Deocamdata a fost trimis pentru 30 de zile in spatele gratiilor, dar decizia nu este definitiva.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO