Oul de strut, vedeta unui cos de Paste impresionant. Poate costa si 450 de lei si se gaureste doar cu bormasina

Ultima actualizare: 21-04-2014 08:35

Cei care vor un cos de Paste impresionant, pot alege oua de strut, de rata sau chiar de lebada. Uitati-va insa bine la pret. Un ou de strut costa cel putin 100 de lei si poate ajunge la 450 daca este incondeiat cu margele si foita de aur.

La o ferma din Ialomita sunt crescuti 15 struti. Proprietarii ii ingrijesc cu drag si au si de ce, pentru ca sunt profitabili. In ultimele zile 50 de clienti au cumparat oua de strut.

Cristi Anuta: "Avem foarte multe multe cereri, nu ne plangem nici in timpul anului."
Reporter: "Cate oua ati vandut acum de Paste?''
Cristi Anuta: "in jur de 50 - 100."

Atentie insa, daca va atrage unul la fel, informati-va asupra modului in care poate fi spart si gatit. Ca sa spargeti oul de strut aveti nevoie in primul rand de o bormasina, de o cana, un bol si un pai. Asezati oul pe cana si cu bormasina, faceti o gaura. Procedati la fel si in partea opusa. Dupa ce ati terminat suflati cu un pai si continutul va curge in bol.


Daca nu aveti la indemana o bormasina puteti folosi o dalta, cu un ciocan sau chiar cu un cutit. Pe cat este de greu de spart, pe atat este de valoros. Un ou de strut se vinde in cel mai rau caz cu 100 de lei. Asta pentru ca nu este doar mare, ci si bogat in vitamine. Un ou de strut face cat 20 de gaina sau de rata si cat 7 de lebada sau gasca. Daca vreti sa-l gatiti, trebuie sa-l fierbeti la foc mic aproximativ doua ore.

Pastram registrul dar ne mutam la dimensiuni mai mici. Ouale de rata sunt si ele bogate in protreine si au contin putin colesterol , iar cele de gasca sunt o sursa excelenta de grasimi saturate si vitamine.

Pavel Gheorghe, proprietar ferma: "Vom avea tot felul de oua pe masa de Paste, de rata, de lebada. Le-as alege pe toate, dar nu poti sa mananci atatea oua."

Ou de strut pictat de doamna Georgeta

Revenind la ouale de strut, trebuie sa stiti ca ele se vand si incondeiate. Doamna Georgeta, de pilda, picteaza pe ele icoane si motive traditionale. Unele ajung si la 100 de euro, dar clienti sunt destui.

''Este impresionant, cadoul ideal acum de Paste'', a spus un cumparator.

Multe oua de strut pictate se vand in Italia, Spania, Portugalia si Austria.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO