România, sub media mondială la numărul celor imunizați anti-Covid. HARTĂ

Ultima actualizare: 23-09-2021 20:15

În tot acest timp România rămâne una dintre țările în care antivacciniștii și teoriile conspiraționiste se bucură de mai mult succes decât realitățile dovedite științific și informațiile furnizate de medici.

Cu doar 33 la sută din populație vaccinată, am ajuns pe ultimele locuri, la numărul celor imunizați anti-COVID, și nu doar din Europa. Suntem sub media mondială la acest capitol, deși ne-am aflat printre primele țări care au primit seruri.

Iată cum arată, comparativ, harta vaccinărilor în Europa și Statele Unite unde cu verde închis sunt țările unde rata de imunizare este mai mare de 70%, iar cu roșu, cele unde rata este foarte scăzută, sub 25%. Observăm pe aceste hărți că țările occidentale, spre care privim cu admirație și în clubul cărora ne-am dorit întotdeauna să intrăm, stau foarte bine și la vaccinarea anti-COVID.

Inclusiv Statele Unite, o țară uriașă în care campania de imunizare a încetinit abia acum, aproape 50% din populație este vaccinată. În vreme ce noi, care ne-am dorit tot timpul să fim aici, am ajuns la coada clasamentului împreună cu Bulgaria. Ultimii din Europa și printre ultimii din lume.

Iată aici un alt grafic elocvent care ne arată evoluția vaccinării în România comparativ cu media la nivel mondial. Se vede foarte clar cum după 15 mai, când s-a făcut marea relaxare în România, campania de vaccinare de la noi a intrat în picaj forțat în contradicție totală cu ce s-a întâmplat în restul lumii când, dimpotrivă, numărul dozelor de vaccin anti-Covid administrate la suta de locuitori a fost în creștere continuă.

Noi nu ne-am învățat lecțiile și pare că peste 35.000 de morți de COVID, câți avem până acum, nu sunt de ajuns pentru a-i convinge pe oameni că nimeni nu vrea răul românilor și că vaccinarea este soluția. A fost nevoie iar de o explozie a numărului de infectări ca să vedem, în ultimele zile, o ușoară creștere a numărului zilnic de vaccinați până la aproape 17.000 de persoane imunizate, nivel care nu mai fusese atins din iulie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO