Reprezentanţii Hidroelectrica atrag atenţia asupra unor noi tentative de fraude online
Reprezentanţii Hidroelectrica atrag atenţia asupra unor noi tentative de fraude online, prin anunţuri cu primisiuni exagerate de câştiguri din tranzacţionarea acţiunilor companiei şi fac o serie de recomandări pentru a evita astfel de înşelăciuni.
„Hidroelectrica atrage atenţia publicului cu privire la existenţa unor potenţiale tentative de fraudare a micilor investitori în mediul online. Aceste încercări de fraudă se bazează pe promisiuni exagerate de câştiguri rezultate din tranzacţionarea acţiunilor companiei pe diverse platforme”, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de companie.
Potrivit sursei citate, aceste site-uri conţin informaţii false de susţinere şi certificare atribuite în mod incorect Hidroelectrica sau autorităţilor. De asemenea, site-urile web implicate în aceste acţiuni utilizează fără permisiune imaginea Hidroelectrica, a reprezentanţilor săi sau a unor persoane publice şi creează simulări ale paginii oficiale a companiei.
Alegeri 2024
08:05
Lasconi: Atunci când încearcă cineva, care îl are pe Putin în spate, în casa ta, nu ieşi tu din casă, îl scoţi pe el afară
22:25
Elena Lasconi, explicaţii despre acuzaţii precum „vrea să ne facă copiii homosexuali”: Este o manipulare de tip rusesc
20:46
BEC: Transmiterea de mesaje pentru influenţarea opţiunii de vot, după încheierea campaniei, considerată propagandă
17:25
Elena Lasconi: Sunt sigură că nici voi nu vă doriţi un preşedinte care ameninţă că va scoate România din UE şi din NATO
Reprezentanţii companiei fac mai multe recomandări pentru a evita astfel de tentative de fraudă. Astfel, se recomandă verificarea site-ului oficia. „Hidroelectrica operează un singur site oficial, şi anume www.hidroelectrica.ro. Toate informaţiile oficiale, comunicatele de presă şi actualizările privind acţiunile societăţii pot fi găsite pe acest site. Nu luaţi în considerare surse neoficiale”, transmit aceştia.
De asemenea, ei subliniază că reprezentanţii societăţii „nu au încurajat şi nu încurajează prin declaraţii publice utilizarea uneia sau a altei platforme de tranzacţionare”. „Nu vă lăsaţi influenţaţi de citate sau declaraţii atribuite acestora în mod neadevărat”, adaugă ei.
O altă recomandare este verificarea surselor oficiale: „Înainte de a lua o decizie cu privire la investiţiile în acţiuni Hidroelectrica, consultaţi surse oficiale de informare. De exemplu, Ghidul de a deveni investitor la Bursa de Valori Bucureşti este disponibil pe pagina de internet a Bursei de Valori Bucureşti, la adresa: Ghidul Investitorului la BVB”.
„Dacă posibilele câştiguri promise de reclamele apărute online par nejustificat de avantajoase, este foarte posibil să aveţi de-a face cu o tentativă de fraudă. Vă recomandăm să manifestaţi prudenţă şi să evitaţi interacţiunea cu astfel de site-uri”, mai afirmă reprezentanţii Hidroelectrica.
Totodată, se recomandă persoanelor care primesc apeluri telefonice sau e-mailuri pe care le consideră suspecte să nu răspundă solicitărilor de a investi şi să evite să facă clic pe link-uri sau să deschidă fişiere ataşate.
„Nu transferaţi niciodată bani fără a şti cine îi va primi şi nu dezvăluiţi informaţii precum numărul contului bancar, datele de pe actul de identitate sau orice alte date personale către surse necunoscute”, adaugă sursa citată.
În plus, persoanele care se confruntă cu tentative de fraudă sau activităţi suspecte sunt sfătuite să raporteze imediat aceste situaţii autorităţilor competente şi Poliţiei.
„Hidroelectrica ia măsuri pentru a proteja interesele investitorilor şi publicului larg şi colaborează cu autorităţile pentru investigarea şi contracararea oricăror acţiuni ilegale care afectează numele şi imaginea companiei. Siguranţa şi securitatea investitorilor şi a partenerilor noştri sunt prioritare pentru noi”, mai arată reprezentanţii companiei.