Decizie finală în dosarul "Ferma Băneasa". Paul al României, condamnat la 3 ani şi 4 luni, nu a fost găsit de poliţie

×
Codul embed a fost copiat

Omul de afaceri Remus Truică a fost condamnat la 7 ani de închisoare în dosarul Fermei Băneasa, iar Paul al României la 3 ani și patru luni. Decizia este definitivă, ceea ce înseamnă că vor fi încarcerați.

UPDATE 22:20: Paul al României nu a fost găsit la domiciliu. Potrivit poliţiei, "cu privire la persoana condamnată la pedeapsa cu închisoarea, având în vedere că nu a fost găsită la domiciliu, se demarează procedura punerii în urmărire. Se demarează activitatea de obținere a mandatului european de arestare și implicit a urmăririi internaționale".

UPDATE 21:45 Remus Truică a fost ridicat de poliţişti de la locuinţa sa din Snagov, pentru a fi încarcerat. IPJ Ilfov a anunţat că "La data de 17 decembrie a.c., polițiștii Statiunii Snagov au pus în aplicare un Mandat de Executare a Pedepsei Închisorii, emis la data de 17.12.2020, de către Curtea de Apel Brașov, pe numele unui bărbat, în vârstă de 50 de ani, condamnat la 7 ani închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență, spălare de bani și complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice."

Pe lângă Remus Truică, au mai primit câte cinci ani de închisoare Tal Silberstein și Benjamin Steinmetz. Prințul Paul al României a fost condamnat la 3 ani și patru luni de detenție.

Citește și
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Înalta Curte de Casație a dat joi verdictul final în dosarul retrocedarii ilegale a zeci de hectare de la "Ferma Băneasa", în care au fost judecați mai multi oameni de afaceri români si străini. Remus Truică a fost condamnat la 7 ani de închisoare, iar Prințul Paul, la 3 ani și patru luni.

Jurnalistul Dan Andronic a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

Prejudiciul a fost stabilit la 145 de milioane de euro.

Potrivit procurorilor, afacerea ilegală a constat în revendicarea fostei ferme regale Băneasa de către Prințul Paul al României, cu sprijinul celorlalți inculpați.  Prințul pretindea că ar fi aparținut familiei regale al cărei moștenitor a încercat să devină. El nu a fost recunoscut însă ca descendent al Regelui Carol al II-lea, iar ancheta a stabilit că ferma Băneasa nu a aparținut niciodată familiei regale, ci a fost doar dată în folosință.

Capetele de acuzare

Remus Truică, fost consilier al premierului Năstase, și Prințul Paul al României, au fost judecați în dosarul retrocedărilor ilegale ce vizau Ferma Regală din Băneasa și Pădurea Fundu Sacului din Snagov.

Omul de afaceri Remus Truică, printul Paul, Dan Andronic și restul persoanelor implicate au fost trimiși in judecata, de procurorii Directiei Nationale Anticorupție.

Procurorii DNA Brasov i-au acuzat de constituire de grup infracțional organizat, trafic de influență si spălare de bani, ambele în formă continuată, complicitate la abuz in serviciu și dare de mită, si pe prințul Paul, pentru cumpărare de influență și spălare de bani, ambele în formă continuată, și complicitate la abuz în serviciu. 

 Peste 80 de terenuri intravilane si extravilane incadrate ca suprafete arabile sau padure care ajung pana la cateva zeci de mii de metri pătrați și depașind, in unul dintre cazuri, chiar 110.000 metri patrați, au fost puse sub sechestru de anchetatori.

Cele mai multe astfel de terenuri se afla la Snagov, fiind incadrate ca arabile sau pădure, si la Răcari, in judetul Dambovița, clasificate ca terenuri arabile, se menționeaza în documentele citate. De asemenea, au fost dispuse măsuri asiguratorii și cu privire la aproximativ zece imobile, patru autoturisme, o autoutilitară si o motocicletă.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
O persoană a murit şi patru au fost rănite într-un accidet rutier produs în Râmnicu Vâlcea
O persoană a murit şi patru au fost rănite într-un accidet rutier produs în Râmnicu Vâlcea

Un bărbat de 58 de ani a decedat, iar alte patru persoane, între care şi doi copii, au ajuns la spital, vineri seara, în urma coliziunii a trei autoturisme pe principala arteră de circulaţie din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Un cadavru care plutea pe Canalul Bega, transportat la IML
Un cadavru care plutea pe Canalul Bega, transportat la IML

Poliţiştii Secţiei 3 Urbane Timişoara au fost sesizaţi, vineri după amiaza, că pe Canalul Bega, spre podul Modoş, pluteşte un cadavru în stare de putrefacţie.

 

Mărturiile copiilor români surprinși de furtuna devastatoare din Dubai. „Cerul s-a întunecat, a început să bată vântul”
Mărturiile copiilor români surprinși de furtuna devastatoare din Dubai. „Cerul s-a întunecat, a început să bată vântul”

După două zile de discuții cu șeicii din Qatar și Emiratele Arabe Unite, ultima zi din deplasarea oficială a Guvernului în Orientul Mijlociu a fost dedicată unei vizite la Marea Moschee din Abu Dhabi.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.