”Regele Cioabă”, ultima metodă inventată de hoți. Cum a rămas o femeie fără 3.700 lei


Ultimul update: Sambata 16 Februarie 2019 12:15
Data publicarii: Sambata 16 Februarie 2019 11:56
Categorie: Stiri actuale
cimitir inspector pro

O femeie din județul Suceava a rămas fără bani și bijuterii în valoare totală de 3.700 de lei, fiind victimă a ultimei metode de înșelăciune a hoților - ”regele Cioabă”.

Această nouă metodă funcționează pe distragerea atenției victimei. Așa s-a întâmplat și cu o femeie de 67 de ani, din Câmpulung Moldovenesc, care și-a dat seama după câteva minute că a fost prădată, relatează Monitorul de Suceava.

Scenariul înşelăciunii e unul simplu: femei şi bărbaţi, care pretind că sunt rude ale regelui Cioabă, îşi abordează victimele pe stradă. De obicei îşi îndreaptă atenţia asupra unei femei singure, care poartă bijuterii la vedere. Le arată acestora podoabe aurite şi susţin că le oferă pomană pentru sufletul celui mort - regele Cioabă.

Le cer apoi să-şi dea jos propriile bijuterii şi să le aşeze într-un şerveţel, cât timp probează aşa-zisul cadou. Într-un moment de neatenţie necunoscuţii înlocuiesc şerveţelul cu un altul, în care se află o monedă de un ban. Le spun apoi victimelor să nu deschidă şerveţelul până nu ajung acasă, pentru a nu tulbura sufletul celui mort. 

Femeie din Câmpulung Moldovenesc a sunat la 112 și a anunțat că asta i s-a întâmplat în cursul zilei e joi. Necunoscuta care a abordat-o pe stradă să o întrebe unde este cimitirul i-a furat inelele, cerceii, lănțișorul - toate din aur, dar și  984 de lei, valoarea totală a prejudiciului fiind de 3.700 de lei.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Monitorul de Suceava

VIDEO PROTVPLUS.RO