Reacția polițiștilor după ce au fost acuzați că au descins la o adresă greșită din Brașov şi au speriat un copil


Ultimul update: Luni 17 Februarie 2020 13:48
Data publicarii: Luni 17 Februarie 2020 13:30
Categorie: Stiri actuale

Acuzați că au descins în forță săptămâna trecută la o adresă greșită și au băgat în sperieți o femeie cu doi copii mici, polițiștii reactionează.

Au pus la dipoziția opiniei publice filmarea făcută în timpul percheziției. Imaginile îl contrazic pe tatăl copiilor, care a susținut atunci că intreagă familie a fost în stare de șoc. Pe de altă parte, unul dintre copii a ajuns la spital cu atac de panică, după cum susțin medicii.

În filmare se vede cum polițiștii escaladează gardul casei în care, la adresa de pe mandat, aveau informații că s-ar afla capul unei grupări de crimă organizată specializată în fraude informatice. Nu e nevoie să spargă ușa pentru că e descuiată.

Descinderea se continuă pe un ton civilizat. La etaj, când dau peste cei doi copii, polițiștii de la trupele speciale vorbesc în șoaptă, se străduiesc să nu îi sperie.

Singura care vorbește pe ton mai ridicat este mama copiilor, vădit iritată.

Trupele speciale ies din casă după nici 4 minute. Câțiva ofițeri în civil de de la combaterea crimei organizate au mai rămas în imobil până la 7:35, ca să încheie procesul verbal al intervenției.

După mai bine de o oră, apare la fața locului tatăl copiilor, care sună la 112 pe motiv că și-ar fi găsit familia în stare de șoc.

Bărbatul, Consilier Județean, i-a acuzat pe polițiști că au descins la adresa greșită.

Andrei Kadas, tatăl copiilor: „Au dat buzna în casă peste fosta mea soție, peste cei doi copii minori, copiii s-au refugiat într-o cameră, speriați, băiatului i s-a făcut rău. Fluturau hârtii în mâna și ziceau că au mandat, au mandat! Au început să-și ceară scuze că le pare rău, că a fost o mică greșeală.”

Anchetatorii aveau informații că în casa respectivă locuia fără forme legale Cătălin Alexa - lider al unei grupări mafiote căutată inclusiv de US Secret Service. Într-o fotografie, acesta apare chiar în curtea casei cu pricina iar în trecut, Andrei Kadas a fost asociat cu frații Alexa în mai multe firme.

Andrei Kadas, tatăl copiilor: „Deci, acest domn Cătălin se consideră că locuiește sau ar fi locuit acolo. De ce nu s-a continuat percheziția? De ce și-au cerut scuze? De ce pe camerele noastre ve vede că își cer scuze? De ce? ”

Urmare a perchezițiilor, cinci indivizi au fost încătușați în România iar alți suspecți au fost reținuți în urma uneor descinderi făcute simultan în Ungaria, Germania și Statele Unite.

Membrii grupării sunt acuzați că au montat dispozitive de citire a cardurilor pe mai multe bancomate din Virginia și Carolina de Nord. Anchetatorii americani spun că sumele furate sunt de ordinul milioanelor de dolari.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO