Razie de amploare în Capitală. Polițiștii și jandarmi au informat cetățenii în legătură cu noile măsuri

Dată publicare: 27-03-2021 07:49
Dată actualizare: 27-03-2021 09:30


Noile restricții anunţate de autorităţi intră în vigoare de duminică seară.

De exemplu, în Bucureşti, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, magazinele se vor închide la ora 18, iar circulaţia pe străzi va fi interzisă după ora 20, cu excepţia cazurilor justificate printr-o declaraţie.

Autoritățile anunță suplimentarea forțelor de ordine şi înăsprirea verificărilor încă din acest weekend. Vineri seară au fost filtre în toată țara.

Polițiștii și jandarmii au verificat dacă sunt respectate măsurile valabile în acest moment şi i-au informat pe oameni despre cele care urmează să intre în vigoare.

În Capitală, autoritățile, cu efective mărite, au oprit şoferii pentru a le aduce la cunoștiință noile reguli.

Au fost razii de amploare vineri seară în București. Polițiștii și jandarmii opresc mașini, însă nu dau amenzi, ci informează cetățenii în legătură cu noile măsuri ce intră în vigoare începând de duminică, când circulația va fi permisă doar până la ora 20. După această oră vom avea nevoie de declarație și, evident, de un motiv bine întemeiat.

Autoritățile anunță suplimentarea forțelor de ordine în următoarea perioadă, odată cu impunerea noilor reguli.

Georgian Drăgan, purt.cuv. Poliția Română: „Așa cum au fost suplimentate astăzi la nivel national forțele din cadrul Poliției Române, Jandarmeriei, și alte instituții, la fel se va întâmpla și pe perioada weekendului, mai ales duminică, atunci când vor intra în vigoare noile restricții. Toate efectivele, în afară de cele aflate în dispozitivele curente, vor fi chemate de acasă, vor interveni pentru a verifica modul de respectare a tuturor măsurilor.”

Alexandru Iacob, purt.cuv. Direcţia Generală de Jandarmi București: „Suntem la datorie cu efective mărite în acest weekend. Îi rugăm pe cetățeni să ne sprijine în efortul nostru de prevenire și combatere a efectelor de pandemie.”

S-au făcut filtre și în județul Dâmbovița, unde mai multe localități sunt carantinate.”

Și la Vaslui, zeci de echipaje de poliție au ieșit pe străzi după lăsarea întunericului, pentru a se asigura că programul orar impus de autorități este respectat.

Începand de duminică, în orice localitate unde rata de infectare ajunge la 4 la mia de locuitori, dar e mai mică de 7,5, se interzic deplasările după ora 20 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

În cazul localităților unde rata de infectare ajunge la 7,5 sau peste, restricțiile de weekend se aplică toată săptămâna. Dacă nu puteți dovedi motivul esențial al ieșirii din casă la o oră cu restricții atunci riscați amenzi cuprinse între 500 și 2.500 de lei.


VIDEO PROTVPLUS.RO