Rasturnare de situatie. Numele ultimului suspect din Jaful Secolului, prins in Romania, i-a pus in dificultate pe magistrati

09-05-2016 18:36

Rasturnare de situatie, intr-o sedinta de judecata. Magistratii din Iasi, trebuiau sa judece extradarea in Italia, a unui barbat suspectat ca a furat tablouri in valoare de 17 milioane de euro din Verona.

Cand colo, surpriza. Respectivul se numeste Anatolie Burlac, la fel ca tatal sau si cum italienii, nu au fost expliciti, in privinta varstei, judecatorii nostri nu au fost convinsi ca-l au in fata pe adevaratul vinovat.

In imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate in muzeului Castelvechio din Verona se vad trei barbati inarmati imbracati in negru.

Dupa ce i-au imobilizat pe casiera si pe paznic au furat 17 tablouri in valoare de 17 milioane de euro. Printre acestea, o "Madona" de Tintoretto si "Portret de femeie" de Rubens.

Anchetatorii italieni au arestat pana acum 10 cetateni din Republica Moldova si 2 din Italia in cazul acestui jaf. Al 13-lea, Anatolie Burlac, retinut de politistii de frontiera pe 4 mai la Vama Albita, este deocamdata doar suspect.

Liliana Bodrug, avocatul suspectului: “Dumnealui s-a declarat nevinovat. Am facut dovada ca in acea perioada, cand s-a savarsit presupusul furt, dansul se afla pe teritoriul Republicii Moldova"

In plus, in mandatul de extradare al politiei italiene nu se specifica varsta, ci doar numele "Anatolie Burlac-tatal", sintagma care i-a pus pe magistrati pe ganduri.

In aceste conditii tanarul de 29 de ani prezentat astazi instantei sustine ca el este nevionovat.

Liliana Bodrug, avocatul suspectului: "Din descrierea faptelor, asa cum rezulta din mandatul european de arestare, se pare ca se face vorbire despre tatal acestuia, persoana mult mai in varsta. Intr-adevar este si o coincidenta de nume, ii cheama la fel, Burlacu Anatolie - tatal"

Drept urmare instanta de judecata a amanat pana pe 17 mai luarea unei decizii. Autoritatile italiene trebuie sa specifice cat mai repede varsta si semnalmentele celui pe care il au in vedere.

In urma mandatului, ancheta autoritatilor s-a intors la punctual zero. Politistii fac acum din nou cercetari si incerca sa dea de urma adevaratului faptas si anume, tatal tanarului retinut, un barbat cu acelasi nume, de 55 de ani.

In luna martie, presa din Italia lansa ipoteza potrivit careia tablourile furate de la Verona s-ar afla in Republica Moldova, sau chiar in pinacoteca unui rus bogat.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO