Soferul din Braila care a ucis 5 oameni NU era drogat. De ce a iesit pozitiv testul din ziua accidentului

11-04-2016 12:49


Soferul de 27 de ani care a semanat moarte, acum o saptamana, intr-o statie de autobuz din Braila nu era sub influenta drogurilor.

Acesta este rezultatul examenului toxicologic facut de specialistii din Iasi. Ei i-au anuntat deja pe procurorii care ancheteaza moartea celor cinci oameni nevinovati. Interesant este ca determinarile contrazic rezultatele testelor rapide facute de medicii de la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Clinic din Braila.

Examenul rapid facut in ziua accidentului de medicii de la Unitatea de Primiri Urgente are o marja de eroare destul de mare si are doar un rol orientativ. Singurele rezultate luate in calcul de procurori sunt cele ale expertizei toxicologice, facute, in cazul nostru, la Institutul de Medicina Legala de la Iasi.

De ce au iesit solutii diferite? Testele rapide pot fi "inselate" de substante care pot da testari pozitive prin reactii incrucisate. Poate fi vorba despre medicamente, sau chiar alimente consumate de sofer cu 24 de ore inaintea producerii accidentului. Procurorii vor introduce la dosar aceste date din examenul toxicologic, care pot fi, insa, contestate, caz in care se poate face o contra-expertiza.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO