Radu Beligan, inmormantat astazi cu onoruri militare. "A facut parte dintre putinii oameni care a invatat sa moara"

Ultima actualizare: 26-07-2016 05:18

Radu Beligan a fost adus la biserica Sfantul Coltea din Capitala. Preotii au tinut o slujba privata la care au avut acces doar cei din familia actorului. Inmormantarea va avea loc sambata la Cimitirul Bellu.

Maestrul Radu Beligan a fost adus la Biserica Coltea, de langa Piata Universitatii. Tot acolo a fost a tinuta si o slujba cu usile inchise, doar pentru membrii familiei si cei foarte apropiati. Colegii de breasla si cei care l-au cunoscut au venit sa-i aduca un ultim omagiu.

Razvan Vasilescu, actor: "I-am spus odata lui Beligan: Maestre, hai sa va zic una buna. Arta este cel mai bun mijloc de a te separa de lume si de a te uni cu ea. Si el zice: Eu stiu una si mai buna: Ars longa, vita brevis... dragul de el, l-am iubit din toata toata inima mea."

Geroge Ivascu, direcotrul Teatrului Metropolis: "A jucat 97 de reprezentatii, ca o coincidenta, pe scena teatrului Metropolis cu "Lectia de Violoncel" si ca un paradox suntem aproape de piata unde ati vazut ca este un violoncel."

Dorel Visan, actor: "Mesterul Beligan a fost o institutie pentru teatrul romanesc, a fost cel ma extraordinar model de daruire, de instruire, de autodepasire, a facut parte dintre putinii oameni care a invatat sa moara."

Trupul neinsufletit al actorului va fi depus sambata la Teatrul National, incepand cu ora 10. Apoi, va fi inmormantat la Cimitirul Bellu cu onoruri militare, pe Aleea Artistilor, langa Emil Hossu si Ion Lucian.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO