RADET va intra oficial in insolventa. Ca in fiecare an, Regia ii sperie pe bucuresteni in prag de iarna
Consilierii generali ai Capitalei au decis, miercuri, inceperea procedurilor de intrare in insolventa a RADET.
Presedintele Consiliului de Administratie al RADET, Sorin Chirita, a declarat ca joi CA va lua act de decizia CGMB, dupa care va inainta Tribunalului Bucuresti cererea de intrare in insolventa a regiei de termoficare, scrie News.ro.
Consilierii generali ai Capitalei au adoptat, miercuri, un proiect de hotarare care prevede mandatarea Consiliului de Administratie (CA) al RADET pentru a lua "toate masurile necesare continuarii actrivitatii si garantarii livrarii agentului termic".
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Potrivit proiectului de hotarare, CA al RADET este mandatat sa ia "toate masurile tehnice, juridice si economice necesare pentru asigurarea continuitatii activitatii RADET, in vederea garantarii livrarii agentului termic pentru populatie si pentru institutiile racordate la sistemul centralizat de alimentare cu energie termica".
Consilierii generali au votat si un amendament la acest proiect, care prevede inceperea procedurilor de intrare in insolventa a RADET. Amendamentul a fost votat cu 28 de voturi "pentru", din partea consilierilor PSD si ALDE.
Presedintele Consiliului de Administratie al RADET, Sorin Chirita, a declarat ca joi CA va lua act de decizia CGMB, dupa care va inainta Tribunalului Bucuresti cererea de intrare in insolventa a regiei de termoficare.
"Insolventa inseamna reorganizare, nu faliment", a declarat Sorin Chirita.
RADET se afla in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti si este administratorul celui mai mare sistem de termoficare din Romania. Regia asigura 74% din necesarul de energie termica al Capitalei. 95% din consumatori sunt de tip casnic, restul fiind de tip social si industrial (institutii publice si companii).
Anul trecut, RADET a inceput in toamna sa ii ameninte pe bucuresteni cu sistarea activitatii si s-a plans ca nu are buget aprobat de primarie. Regia afirma atunci ca Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice are datorii catre ei de 715 milioane de lei, iar Primaria Capitalei - de 260 de milioane de lei (258.969.243 lei). Ca urmare, RADET a acumulat la randul sau datorii catre furnizori: ENEL, Apa Nova si GDF Suez. O situatia similara a existat si in toamna lui 2014, cand conturile RADET au fost blocate de ELCEN si executate silit.