Un fost director RADET, achitat definitiv dupa ce in prima instanta fusese condamnat la 8 ani de inchisoare pentru coruptie

Ultimul update: Vineri 12 Februarie 2016 07:11
Data publicarii: Marti 09 Februarie 2016 17:19
Categorie: Actualitate
coruptie - getty

Dan Mavrodin, fost director economic al RADET, si Daniel Ovidiu Gardus, fost director exploatare si mentenanta, au fost condamnati definitiv marti de Curtea de Apel Bucuresti la sase ani, respectiv patru ani inchisoare cu executare.

CAB a redus pedepsele aplicate celor doi de Tribunalul Bucuresti in septembrie 2014, in cazul lui Dan Mavrodin de la 9 ani la 6 ani inchisoare, iar in cazul lui Daniel Ovidiu Gardus de la 7 ani la 4 ani inchisoare cu executare.

In acelasi dosar, Ion Voicu, fost director general al RADET, a fost achitat, dupa ce el primise la instanta de fond o condamnare de opt ani inchisoare pentru luare de mita.

De asemenea, judecatorii au inlaturat dispozitia privind extinderea sechestrului asupra sumei de 58.000 euro, ridicate de la Dan Mavrodin, insa a fost confiscata de la acesta suma de 148.800 lei. Totodata, magistratii au confiscat de la Daniel Ovidiu Gardus suma de 55.000 lei.

A existat si opinia separata a unuia dintre judecatori, in sensul achitarii celor trei fosti directori de la RADET.

Cazul mitei din Dosarul Tranferurilor. Geanina Terceanu, fratii Becali, Borcea si Iorgovan jr, trimisi in judecata

Trei membri ai conducerii RADET - Ion Voicu (director general), Daniel Ovidiu Gardus (director exploatare si mentenanta) si Dan Mavrodin (director economic si comercial) - au fost trimisi in judecata de DNA in septembrie 2013, fiind acuzati de luare de mita.

Potrivit DNA, in cursul lunii februarie 2013, Ion Voicu si Dan Mavrodin au cerut de la reprezentantul unei societati comerciale suma de 600.000 lei (reprezentând 10% din suma pe care RADET Bucuresti o datora societatii respective in baza unui contract), pentru a incepe efectuarea platilor aferente materialelor livrate de catre aceasta societate.

In perioada februarie - martie 2013, cei doi directori au primit, in trei transe, suma totala de 148.800 lei. Banii i-au fost remisi lui Dan Mavrodin, o parte din aceste sume fiindu-i date apoi lui Ion Voicu.

De asemenea, pe 25 februarie 2013, Ovidiu Daniel Gardus a primit de la reprezentantul aceleiasi societati comerciale suma de 5.000 lei, pretinsa anterior, in scopul de a nu exercita unele atributii de serviciu ce ar fi avut consecinte negative asupra derularii contractelor incheiate de RADET Bucuresti cu respectiva societate.

La data de 22 ianuarie 2013, Ovidiu Gardus a mai primit o alta suma, de 50.000 lei, prin intermediul aceleiasi persoane, de la reprezentantul altei societati comerciale care avea contracte cu RADET Bucuresti, dupa ce, anterior, conditionase continuarea implementarii contractelor de primirea acelei sume de bani.

In acelasi scop al derularii in bune conditii a contractului, Ovidiu Daniel Gardus i-a cerut reprezentantului acestei ultime societati comerciale sa efectueze plata cazarii in cuantum de circa 1.000 euro pentru doua camere duble la un hotel din Paris, cu ocazia unei excursii pe care directorul impreuna cu alte persoane intentionau sa o faca in luna aprilie 2013. Desi cererea fusese acceptata, excursia nu a mai avut loc din cauza initierii prezentei anchete penale.

Procurorii mai sustineau ca, la inceputul lunii februarie 2013, Dan Mavrodin a pretins si a primit de la un administrator al unei alte societati comerciale suma de 43.000 lei, pentru a dispune efectuarea unor plati restante pe care RADET le datora societatii administrate de denuntator, in baza unui contract de lucrari.

coruptie - getty Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

De la procuror general al Romaniei la pus sub invinuire, in decurs de o saptamana. Accident cu masina lui Tiberiu Nitu la DNA

De la procuror general al Romaniei la pus sub invinuire, in decurs de o saptamana. Accident cu masina lui Tiberiu Nitu la DNA

Cazul mitei din Dosarul Tranferurilor. Geanina Terceanu, fratii Becali, Borcea si Iorgovan jr, trimisi in judecata

Cazul mitei din Dosarul Tranferurilor. Geanina Terceanu, fratii Becali, Borcea si Iorgovan jr, trimisi in judecata

DNA, sesizata intr-un nou dosar legat de Elena Udrea. Peste 150.000 de euro, dati pe sepci si pernute inexistente

DNA, sesizata intr-un nou dosar legat de Elena Udrea. Peste 150.000 de euro, dati pe sepci si pernute inexistente

contrabanda

Ofiter MApN din Oradea, in varsta de 37 de ani, pus sub control judiciar pentru contrabanda

O bătrână din Dâmbovița, păgubită prin metoda „accidentul”. Ea fusese avertizată de fiu

Secretara primăriei din Ştefăneşti a ajuns la spital. Femeia susţine că a bătut-o consiliera primăriţei

Ora de vară 2018. Cum se schimbă ora în România, în noaptea de sâmbătă spre duminică

Scandal la un spital din Prahova. Paznic, filmat în timp ce lovește un vizitator

Simona Halep, mesaj pentru tatăl și fratele său: „Vă iubesc. O zi specială”

spargere seif

Spargere la o casă de schimb valutar din Arad. Hoţii au plecat cu seiful

Angajat al RATB, cercetat după ce călătorii au fost împroșcați cu zăpadă, în stație

Bătrână izolată în curte din cauza zăpezii, ajutată de un polițist, în Gorj

Patriarhul Daniel, mesaj de condoleanţe pentru familiile românilor decedaţi la uzina din Cehia

Școli închise în București și 10 județe, din cauza viscolului. Cursuri suspendate în alte 38 unități

Circulaţia pe linia 41, oprită după ce un tramvai s-a defectat la Piaţa Presei. VIDEO