Conducerea RADET a demisionat. Presedintele Consiliului de Administratie: "Este un semnal de cod rosu"

Ultima actualizare: 31-07-2016 08:14
Radet

Conducerea Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice Bucuresti a anuntat, joi, ca demisioneaza, din cauza comuncarii deficitare cu CGMB si Primaria Capitalei.

Pesedintele Consiliului de Administratie al RADET a spus ca aceste demisii trebuie luate ca "un semnal de cod rosu". Directorul general al RADET a anuntat ca si-a prezentat intentia de a nu mai ramane la conducere dupa 1 septembrie, conform news.ro.

"Luati demisiile noastre ca pe un semnal de cod rosu. (…) Astept rezultate concrete din partea CGMB si Primariei Municipiului Bucuresti. Personal, raman apropiat termoficarii, dar voi fi critic si acid cand lucrurile nu sunt normale”, a spus presedintele Consiliului de Administratie al RADET, Gabriel Dumitrascu.

El a adaugat ca membrii Consiliului de Administratie al RADET vor depune demisiile joi, la registratura Primariei Capitalei, precizand ca in 2019 ar fi trebuit sa le expire mandatul.

Directorul RADET, Valentin Vitalariu, a spus ca si-a prezentat intentia de a nu mai ramane la conducerea regiei dupa 1 septembrie.

"Intentia este acelasi lucru cu demisia. Am contract de mandat si am posibilitatea sa imi dau demisia”, a declarat Vitalariu.

Gabriel Dumitrascu a adaugat ca celor din Consiliul de Administratie al RADET li s-a cerut de la Primaria Capitalei sa isi dea demisia, precizand ca solicitarea a venit de la viceprimarul Aurelian Badulescu, in perioada cat primarul general Gabriela Firea a fost in concediu.

"Senzatia mea este ca ELCEN vrea sa puna mana si pe RADET”, a spus Dumitrascu, intrebat daca el crede ca PSD vrea sa controleze regia de distributie a energiei termice.

Dumitrascu a mai spus ca exista un blocaj de comunicare si de solutionare a problemelor, problema fiind in aparatul de lucru al Primariei Capitalei.

"Fara reformarea acestui aparat, lucrurile nu se vor rezolva. Noi intrebam de mere, ei ne raspund de pere”, a precizat Dumitrascu.

El a adaugat ca, in 2015, contractele de achizitii au fost in valoare de 21 de milioane de lei, dintr-un buget de 1,5 miliarde de lei si a aratat ca nici pana in prezent bugetul RADET nu este aprobat si nu exista puncte de vedere de la departamentele executive din Primaria Capitalei.

Gabriel Dumitrascu a afirmat ca insolventa este singura solutie pentru RADET, precizand ca datoria de 3,6 miliarde de lei poate fi scazuta in trei ani de insolventa.

Intrebat daca s-ar putea razgandi in cazul in care primarul Capitalei le va cere sa renunte la demisii, Dumitrascu a spus ca nu despre asta este vorba in acest gest.

"Era ultimul gest pe care il puteam face pentru a atrage atentia asupra gravitatii situatiei", a explicat Dumitrascu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO