Protestele ANAF tin pentru a treia zi ghiseele inchise spre nemultumirea contribuabililor. Masura luata de premier

Ultima actualizare: 20-05-2017 07:05
A treia zi de proteste ANAF
Pro TV

Angajatii din Finante din mai multe judete au protestat pentru a treia zi la rand si au tinut ghiseele inchise, spre supararea celor aveau treaba la Fisc.

Pentru a lamuri situatia, premierul Grindeanu i-a chemat pe ministrul Finantelor si pe seful Fiscului si i-a trimis la intalnire cu liderii sindicali din toata tara.

Functionarii Fiscului sunt nemultumiti de proiectul legii salarizarii care, in forma actuala, le va reduce lefurile cu pana la o treime. Seful fiscului recunoaste ca oamenii au dreptate, si a spus ca le va cere superilor aprobarea ca salariile sa fie macar inghetate la nivelul actual, nicidecum sa fie taiate.

Bogdan Stan, Presedinte ANAF: "Un sef de administratie judeteana Finate Publice in 2022 va pierde in jur de 2.000 de lei, un sef de directie vamala va pierde undeva la 3.000 de lei, daca nu se poate gasi o solutie pentru majorarea acestor salarii sa ramana la limita actuala"

Angajatii Fiscului din judetul Arad au muncit in aceasta dimineata timp de 3 ore, dupa care au decis sa inchide ghiseele pentru public si au afisat pe usi mesajul ca au declansat un protest spontan.

Contribuabil: "O sa revin, o sa ma intersez cand se deschide si o sa iau.. posibil la sfarsitul lunii, ce pot sa fac ?..."

Functionar public: "- Nu se lucreaza!"
Reporter: "- Ce v-a spus?"
Contribuabil: "- Ca nu se lucra, dupa ora doua..."

Contribuabil:"- Ma duc acasa. Incerc online, daca mere, daca nu... Asta e.."

La Buzau a fost a treia zi de proteste, insa angajatii ANAF de aici au protestat pe rand, in "schimburi" de 30 - 40 de persoane. Sunt decisi sa inchida ghiseele daca sefii de la Bucuresti nu le fac dreptate.

Valentin Marton, Angajat ANAF: "- Am ales sa protestam partial, dar dupa discutiile de la Bucuresti nimeni nu stie ce se va intampla."

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO