Peste 15.000 de persoane au protestat in Piata Victoriei. Oamenii anunta manifestatii in fiecare zi. VIDEO

protest

Mii de persoane au protestat in Piata Victoriei, marti seara, strigand "PSD, ciuma rosie", dupa ce Guvernul a adoptat proiectul de lege privind gratierea unor fapte, precum si modificarea codurilor penale, prin Ordonanta de Urgenta.

IMAGINI LIVE DE LA PROTESTE

 

UPDATE 2:30 Manifestantii pleaca din Piata Victoriei, iar in fata Guvernului au mai ramas cateva sute de oameni.

Citește și
protest marea britanie
Proteste in Marea Britanie fata de decretul lui Trump privind imigratia. Mii de oameni au iesit in strada in mai multe orase
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

UPDATE 2:15 In Piata Victoriei au mai ramas in jur de 3.000 de oameni, dar se vorbeste despre proteste in fiecare zi: se striga „ne vedem maine“. Mai multe voci sustin ca vor ramane in fata Guvernului „pana cand cei care au trecut aceasta ordonanta isi vor da demisia“. Oamenii au mai cerut organizarea de alegeri anticipate.

UPDATE 1:55 Protestatarii au inceput sa plece din Piata Victoriei, au declarat, pentru AGERPRES, reprezentantii Jandarmeriei Capitalei. Potrivit surselor citate, actiunea de protest s-ar putea incheia in cel mult o ora.

UPDATE 1:50 Cei aproximativ 5.000 de protestatari care au marsaluit in noaptea de marti spre miercuri pe strazile din centrul Sibiului au ajuns in jurul orei 1:30 in fata casei presedintelui Klaus Iohannis, ei scandand lozinci favorabile acestuia.

"Iohannis, nu uita, tara e de partea ta", "Iohannis, Iohannis" au scandat protestatari, care au si aplaudat odata cu scandarea numelui presedintelui.

UPDATE 1:25 Ordonanta de Urgenta adoptata de Guvernul Grindeanu marti seara privind modificarea codurilor penale a fost publicata in Monitorul Oficial si urmeaza sa intre in vigoare la 10 zile de la publicare.

UPDATE 1:12 Protestatarii continua sa vina spre Piata Victoriei, iar circulatia rutiera este blocata in zona, autoturismele fiind deviate de catre politisti, au declarat, pentru Agerpres, reprezentantii Jandarmeriei Capitalei.

Numarul clujenilor care protesteaza fata de ultimele decizii ale Executivului a ajuns, la ora transmiterii acestei stiri, la aproape 6.000. Manifestantii au plecat in mars spre cartierul Marasti, zona Iulius Mall, blocand doua benzi de circulatie.
La Iasi, numarul manifestantilor a crescut la peste 1.500. Si la Ploiesti peste o suta de oameni au iesit in strada, in centrul municipiului, pentru a-si exprima nemultumirea fata de Guvern.

UPDATE 00:25 Peste 15.000 de persoane protesteaza in Piata Victoriei. Manifestantii arunca cu bulgari de zapada si cer demisia Guvernului. Piata Victoriei este complet blocata, iar portile Guvernului sunt inchise.

UPDATE 00:15 Peste 10.000 de persoane protesteaza in Piata Victoriei.

Cativa protestatari din Piata Victoriei au incercat sa forteze cordonul de jandarmi si sa intre in curtea Guvernului, a declarat, pentru AGERPRES, Georgian Enache, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei.

El a precizat ca au fost mai multe incercari de a forta portile de la intrarea in sediul Guvernului, dar dupa ce fortele de ordine au dialogat cu protestatarii, acestia au renuntat la actiunea lor.

"Au fost incercari de a forta portile care dau catre curtea exterioara a Guvernului. Nu am retinut sau amendat pe nimeni, nu a fost nevoie", a mentionat Enache.

Potrivit acestuia, jandarmii sunt mobilizati ca sa asigure ordinea publica la protest.

UPDATE 00:10 Aproximativ 5.000 de oameni s-au adunat in Piata Victoriei.

La Cluj s-au adunat aproximativ 3000 de oameni, in Brasov 400, iar la Constanta 100.

UPDATE 23:55 In Piata Victoriei s-au strans peste 4.500 de oameni.

Peste o mie de persoane au iesit in strada si in centrul Timisoarei.

Jurnalistii sunt blocati de aproape doua ore in Palatul Victoria, dupa anuntul privind adoptarea OUG pe justitie, cand oamenii au inceput sa se stranga in fata Guvernului pentru a protesta. Angajatii SPP au securizat intrarile in Guvern si nimeni nu are voie sa intre dar nici sa iasa.

UPDATE 23:50 Aproximativ 1000 de persoane s-au adunat marti seara si in Piata Unirii din Iasi in semn de nemultumire fata de actele normative adoptate de Guvern privind gratierea si modificarea Codurilor penale. Pe internet, tinerii spun ca vor sa plece spre Bucuresti si sa se alature protestarilor din fata Guvernului.

Peste 1.500 de oameni s-au strans si in Piata Mare din centrul municipiului Sibiu la un protest impotriva Guvernului si a PSD. Protestarii striga lozinci impotriva PSD, a Guvernului si a liderului social-democratilor, Liviu Dragnea. Cativa poarta steaguri si pancarte. La locul protestului este prezent si un echipaj de jandarmi.

UPDATE 23:40 Aproximativ 3.500 de oameni protesteaza in Piata Victoriei, numarul manifestantilor creste.

Ei scandeaza "Nu plecam, nu plecam!", "DNA sa vina sa va ia!" si "Nu scapati!".

Circulatia rutiera este oprita pe bulevardele adiacente Pietei Victoriei.
 

UPDATE 23:20 In Piata Victoriei s-au adunat deja peste 2.000 de oameni. 

Sute de persoane protesteaza si au blocat iesirile de masina din Palatul Victoria, informeaza news.ro.

Oamenii scandeaza "PSD - Ciuma Rosie" si "Rusine, rusine, rusine sa va fie!".

Initial, cateva zeci de persoane s-au adunat in Piata Victoriei din Capitala, marti seara, in jurul orei 20.00, cand a inceput sedinta Guvernului. Protestatarii au pancarte pe care scrie: "Jos labele de pe Justitie", "In democratie, hotii stau la puscarie" si scandeaza: "DNA sa vina sa va ia", "PSD, ciuma rosie".

Numarul manifestantilor a inceput sa creasca dupa terminarea sedintei de Guvern, in care, desi nu se aflau pe ordinea de zi, au fost adoptate proiectul de lege privind gratierea unor fapte si modificarea codurilor penale, prin Ordonanta de Urgenta.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Noi proteste fata de legile amnistiei si gratierii:
Noi proteste fata de legile amnistiei si gratierii: "Nu vrem demisia Guvernului, vrem sa isi respecte promisiunile"

Un nou protest fata de legile amnistiei si gratierii a fost anuntat pe Facebook, duminica, 5 februarie 2017, de la ora 17:00, in Bucuresti.

Proteste in Marea Britanie fata de decretul lui Trump privind imigratia. Mii de oameni au iesit in strada in mai multe orase
Proteste in Marea Britanie fata de decretul lui Trump privind imigratia. Mii de oameni au iesit in strada in mai multe orase

Mii de oameni au iesit in strada luni in Marea Britanie pentru a-i cere presedintelui american Donald Trump sa anuleze ordinul ce le interzice cetatenilor din sapte tari musulmane sa calatoreasca in Statele Unite, relateaza BBC News si ITV.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.