Protest în București față de OUG privind legile justiției. De ce a fost criticat Iohannis


Ultimul update: Luni 25 Februarie 2019 19:30
Data publicarii: Luni 25 Februarie 2019 07:59
Categorie: Stiri actuale

Mii de persoane au protestat aseară în Piața Victoriei din Capitală, pentru a-și arăta susținerea față de magistrații care sunt nemulţumiţi de noile modificări aduse legilor justiţiei.

Oamenii au cerut abrogarea ordonanței care modifică legile justiției și au scandat lozinci împotriva partidelor de la putere.
Nemulțumiți de adoptarea ordonanței de urgență pentru modificarea legilor justiției, mii de protestatari și-au dat întâlnire aseară în Piață Victoriei din Capitală.

Protestatar: "Ne-am săturat de manevrele politice ale Guvernului Dancilă și ale ilustrului păpușar Dragnea, ne dorim o justiție liberă. Nu e târziu doamna Dancila, nu e târziu deloc. Va puteți întoarce din drum."

Protestatară: "Dacă judecătorii, procurorii, magistrații cedează și se duc mâine la Guvern la solicitarea doamnei Dancila, sunt că ea. Să-și păstreze demnitatea, să nu cedeze, justiția nu se negociază."

Protestatar: "Protestez pentru un stat normal la cap, în care justiția este independentă și lucrurile intră în făgașul normal, adică nu stăm să fim conduși de niște infractori."

Printre miile de voci nemulțumite de actuala guvernare și-au făcut apariția și liderii ai Alianței USR PLUS.

Dacian Cioloș, președinte PLUS: "Au trecut doi ani de zile în care ne-am simțit neputincioși. Am venit și noi alături de ei ca să le arătăm că oferim o alternativă."

Dan Barna, președinte USR: "Nu putem accepta ca România să fie confiscată, nu putem accepta să fim împinși la marginea Europei cu fiecare astfel de decizii luate de un Guvern care nu mai este susținut de nimeni în România de astăzi."

Pe lânga reproșurile aduse actualei guvernări, cei prezenți i-au cerut președintelui Klaus Iohannis să iasă în stradă alături de ei.

Protestatară: "Din păcate, vedem că suntem doar societatea civilă aici. Opoziția nu este, Iohannis nu este. Unde este? A stat lumea la coadă în ploaie, în vânt să-l voteze. Unde este aici? Toată mulțimea asta are nevoie de un lider. Ne vedem striviți cu fiecare zi care trece."

Manifestanții au promis că vor ieși în stradă până când ordonanță de urgență care aduce modificări legilor justiției va fi abrogată.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 

FULLSCREEN
Protest în București față de OUG privind legile justiției. De ce a fost criticat Iohannis
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO