Protest cu repetitie in fata Ministerului Economiei.Un barbat a fost amendat de trei ori de jandarmi

Dată publicare: 07-03-2012 06:31
Dată actualizare: 27-08-2012 04:34


Protest cu repetitie si interventii ale jandarmilor, la Ministerul Economiei. Mai multe persoane, printre care si Brianna Caradja, au protestat impotriva exploatarii gazelor de sist.

Manifestantii au fost ridicati de jandarmi si dusi la sectie, pe motiv ca mitingul era ilegal. Odata eliberati, s-au intors si au continuat scandarile. Au fost ridicati din nou, iar scenariul s-a repetat de trei ori.

Autoritatile s-au intalnit cu reprezentantii unei companii americane, pentru a discuta despre exploatarea gazelor neconventionale in Romania. Acest lucru nu este insa pe placul tuturor, iar un grup de oameni s-a adunat in fata Ministerului Economiei, ca sa protesteze.

Claudiu Craciun, protestatar: "Am fost in fata Ministerului Economiei pentru a protesta impotriva exploatarii gazelor de sist din Romania. A fost un protest spontan. Reactia jandarmeriei a fost disproportionata."

Georgian Enache, purtator de cuvant al Jandarmeriei Bucuresti: "Li s-a pus in vedere faptul ca adunarea publica nu este autorizata. Dupa avertizarile repetate ale jandarmilor au refuzat sa paraseasca zona. Persoanele au fost conduse la sectia de politie, unde au fost verificate si sanctionate. Au revenit si a doua oara in acelasi loc, s-a aplicat aceeasi procedura. Acestia nu au inteles, o parte dintre ei revenind chiar si a treia oara."

Jandarmii au intocmit procese verbale pe numele celor ridicati, ca sa ii amendeze. Unul protestatari a primit trei amenzi, de fiecare data cand a revenit in fata ministerului. Procesele verbale sunt pentru 500, 1.000 si 2.000 de lei.

Protestatarii au mers in Piata Universitatii si spun ca manifestatiile vor continua.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO