Protest cu paleţi la ISU Bucureşti. Mesaj dur la adresa lui Arafat proiectat pe o clădire

Ultima actualizare: 24-10-2019 22:15
Protest cu paleţi la ISU Bucureşti
Facebook/Evoluție În Instituție

Mai multe persoane protestează, joi seară, în faţa sediului ISU Bucureşti-Ilfov şi cer arestarea lui Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătăţii în momentul incendiului din clubul Colectiv, dar şi a lui Raed Arafat, pe care îl numesc "asasin".

Protestatarii au adus mai mulţi paleţi pe care au lipit afişe cu mesaje ca: ”Paletul – procedură IGSU”, ”Paletul – dotare IGSU de ultimă generaţie”, ”Arafat, Bănicioiu, arestaţi”. Participanţii la protest fac, astfel, trimitere la modul în care pompierii care au intervenit la tragedia de acum patru ani au cărat victimele.

Mai multe imagini în galeria foto

”Demisia nu este suficientă, asa că cerem demiterea din funcţie a lui Arafat şi a şefilor ISU pentru modul în care au gestionat intervenţia de la clubul Colectiv. Nu poţi căra marii arşi pe paleţi, ca şi cum ar fi nişte obiecte de mobilier şi să te afli pe acelaşi fotoliu de secretar de stat. Nu poţi ascunde probe incriminatorii şi să nu păţeşti nimic. O curăţenie a Ministerului de Interne este imediat necesară!”, au transmis organizatorii protestului.

De asemenea, protestatarii au proiectat pe o clădire mesajul ”PNL, capul lui Raed Arasin vrem”.

Organizatorii au explicat ca jocul de cuvinte face referire la ”Raed Arafat – asasin”.

O filmare de aproximativ 20 de minute, făcută în noaptea intervenţiei la incendiul din clubul ”Colectiv” şi care a fost ţinută secretă, a fost făcută publică, joi, de Libertatea.

Imaginile, filmate de un subofiţer care a însoţit primul echipaj al ISU Bucureşti Ilfov ajuns la locul dezastrului, arată dezorganizare, haos, răniţi căraţi de mâini şi de picioare sau pe paleţi, dar poate fi auzit, conform Libertatea, cel care a coordonat la un moment dat operaţiunea, Orlando Şchiopu, înjurând victimele.

Parchetul General anunţă că procurorii care au făcut ancheta privind incendiul de la Colectiv nu au avut la dosar înregistrarea video făcută publică joi şi nici nu au ştiut de existenţa ei. Procurorii au cerut, joi, ISU, această înregistrare video.

Şeful IGSU a declarat că imaginile nu au fost prezentate autorităţilor şi anchetatorilor pentru că nu au fost cerute ”în mod punctual”.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO