Noi imagini de la intervenția din Colectiv. Haos general în timp ce victimele zăceau pe asfalt


Ultimul update: Joi 24 Octombrie 2019 13:41
Data publicarii: Joi 24 Octombrie 2019 13:28
Categorie: INCENDIU IN COLECTIV

Imagini cutremurătoare de acum 4 ani, de la nenorocirea din clubul Colectiv, stârnesc durere şi revoltă şi arată, încă o dată, cât de nepregătite erau echipajele care au intervenit acolo şi cât timp preţios s-a pierdut într-un haos general.

Libertatea.ro a publicat astăzi o filmare de 20 de minute, care surprinde primele momente ale intervenţiei pompierilor şi echipajelor medicale. În timp ce victimele zac pe asfalt, - în prima fază, cei care ajută cu disperare şi uneori, cu ultimele puteri, sunt civilii, unii dintre ei cu tricourile arse şi plini de răni.

Unii pompierii par că nu ştiu ce să facă, iar răniţii sunt căraţi pe braţe sau pe paleţi de lemn, de prietenii lor. Trec minute bune, până să se mobilizeze salvatorii.

Vă reamintim, 64 de oameni au murit la Colectiv! Imaginile, surprinse de un pompier, au fost ţinute la sertar până acum.

Reacția Ministerului Public

 

Parchetul General anunţă că procurorii care au făcut ancheta privind incendiul de la Colectiv nu au avut la dosar înregistrarea video făcută publică joi şi nici nu au ştiut de existenţa ei. Procurorii au cerut, joi, ISU, această înregistrare video.

„Procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică nu au avut la dosarul cauzei înregistrarea video în cauză și nici nu au avut cunoștință de existența acesteia în cursul derulării anchetei penale, care s-a finalizat prin trimiterea în judecată a unui număr șase persoane fizice și două persoane juridice.

Înregistrarea video a fost solicitată astăzi, 24 octombrie 2019, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, urmând a fi valorificată în cadrul urmăririi penale în cauza aflată în prezent pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică, referitoare la incendiul din clubul “Colectiv”.”

IGSU, despre Colectiv: ”Nu dăm din oficiu imagini care pot avea impact emoțional”
Fostul ministru Bănicioiu ar putea fi adus cu mandat pentru audieri în dosarul Colectiv
Audieri în cazul Colectiv. Rudele victimelor cer explicații, la 4 ani de la incendiu
VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33