Noi imagini de la intervenția din Colectiv. Haos general în timp ce victimele zăceau pe asfalt

Ultima actualizare: 24-10-2019 13:41

Imagini cutremurătoare de acum 4 ani, de la nenorocirea din clubul Colectiv, stârnesc durere şi revoltă şi arată, încă o dată, cât de nepregătite erau echipajele care au intervenit acolo şi cât timp preţios s-a pierdut într-un haos general.

Libertatea.ro a publicat astăzi o filmare de 20 de minute, care surprinde primele momente ale intervenţiei pompierilor şi echipajelor medicale. În timp ce victimele zac pe asfalt, - în prima fază, cei care ajută cu disperare şi uneori, cu ultimele puteri, sunt civilii, unii dintre ei cu tricourile arse şi plini de răni.

Unii pompierii par că nu ştiu ce să facă, iar răniţii sunt căraţi pe braţe sau pe paleţi de lemn, de prietenii lor. Trec minute bune, până să se mobilizeze salvatorii.

Vă reamintim, 64 de oameni au murit la Colectiv! Imaginile, surprinse de un pompier, au fost ţinute la sertar până acum.

Reacția Ministerului Public

 

Parchetul General anunţă că procurorii care au făcut ancheta privind incendiul de la Colectiv nu au avut la dosar înregistrarea video făcută publică joi şi nici nu au ştiut de existenţa ei. Procurorii au cerut, joi, ISU, această înregistrare video.

„Procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică nu au avut la dosarul cauzei înregistrarea video în cauză și nici nu au avut cunoștință de existența acesteia în cursul derulării anchetei penale, care s-a finalizat prin trimiterea în judecată a unui număr șase persoane fizice și două persoane juridice.

Înregistrarea video a fost solicitată astăzi, 24 octombrie 2019, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, urmând a fi valorificată în cadrul urmăririi penale în cauza aflată în prezent pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică, referitoare la incendiul din clubul “Colectiv”.”

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO